Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Прохаськи написали другу книжку про кротячу сім’ю
Мар’яна і Тарас Прохаськи написали продовження книжки «Хто зробить сніг». Книжка за назвою «Куди зникло море» також побачить світ у «Видавництві Старого Лева», ілюстрації виконала Мар’яна Прохасько. За жанром це детектив, рушієм сюжету є крадіжка. Дія відбуваються в Буковому лісі.
 
«Задум виник ще рік тому, коли 7-річна дочка моїх друзів просила мене багато разів розповідати історію, як нас із Тарасом одного разу пограбували в Барселоні, – розповіла БараБуці Мар’яна Прохасько. – Їй це було так цікаво слухати, що я вирішила написати щось про злодіїв. Тоді ж я часто чула історії від своїх знайомих про дитячі крадіжки. Мене ця тема зацікавила, і так поступово задум почав втілюватися у текст. Крім того, хотілося, щоб наступна кротяча книжка була написана в іншому жанрі. Перша – це щось на кшталт роману-дорослішання, друга – детектив, є ідея вже третьої».
 
За словами Мар’яни Прохасько, половину книжки було написано ще до того, як почався Майдан. «Тому це ніяк не пов’язано з Кримом, – коментує авторка. – Хоча потім виникали всілякі паралелі і дивовижні збіги з реальністю, як то часто буває під час творчого процесу. Коли я їх усвідомила, то подумала: чому б не скористатися цією магією творення? Тож останні два малюнки вже цілком свідомо присвятила тому, щоб для нашої країни все закінчилося щасливо: злодії повертають вкрадене і забираються подалі від нас».
 
Нагадаємо, що перша спільна книжка Тараса і Мар’яни Прохаськів «Хто зробить сніг» вийшла восени 2013 року й відразу здобула прихильність українських читачів і критиків. Отак, історія тринадцяти кротенят уже отримала дві престижні літературні нагороди – «Дитячу Книгу Року BBC» і «ЛітАкцент року». Яка доля чекає на «Куди зникло море» – читачі дізнаються згодом.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage