Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Поетичний марафон «Втрата дому». Від особистої історії – до поезії
У неділю, 19 червня, в рамках V Аrt-Форуму «Дім, у якому ми живемо...» в Києві відбудеться поетичний марафон, під час якого звучатимуть вірші авторів «Видавництва Старого Лева», а саме Юлії Мусаковської, Любові Якимчук, Сони Ван, Олени Гусейнової.  Захід пройде у Домі освіти та культури «Майстер-клас» (вул. Лаврська, 16а, дах), початок о 15.00.
 
Головною темою форуму є  дім у всіх значення цього слова, тож саме в цьому контексті і відбуватиметься поетичний марафон. Історії про дім завжди здаються інтимними і приватними. Незалежно від того чи це історії про дім втрачений, чи про дім віднайдений. Втім поезія дає ключ до об'єднання побутових, історичних та буттєвих сенсів. І перетворює дім на точку відліку для людського емоційного досвіду.
 
Тож під час марафону поетеси розкажуть свої чотири інтимні й водночас універсальні історії про дім. Звучатимуть вірші Любові Якимчук зі збірки «Абрикоси Донбасу», Юлії Мусаковської зі збірки «Чоловіки, жінки і діти» (читає Ніка Новікова), вірменської поетки Сони Ван зі збірки «Лібрето для пустелі» (читає Саломе Енгибарян) та Олени Гусейнової з майбутньої книжки «Супергерої» (у супроводі вокалістки етно-лаунж проекту «Shopping Hour» Олени Львової). Від українського сходу до заходу, від Вірменії до Азербайджану, від горища до підвалу, - усюди звучить голос дому.
 
Вхід вільний.
 
Любов Якимчук - українська поетка та журналістка. До 2008 жила в Луганську. Авторка поетичних збірок «, як МОДА» та «Абрикоси Донбасу». Вірші перекладені англійською, шведською, німецькою, французькою, польською, словацькою, російською та на іврит.
 
 
Юлія Мусаковська - українська письменниця та поетеса. Працює в царині зв`язків з громадськістю. Авторка кількох поетичних збірок. ЇЇ вірші перекладалися  англійською, болгарською, російською та німецькою мовами.
 
Сона Ван - вірменська поетеса. За фахом – лікар-психолог. З 1978 року живе у Каліфорнії. Авторка шести поетичних збірок, її твори перекладено більш ніж десятьма мовами.
 
Олена Гусейнова - поетка, автор поетичних книжок «Відкритий Райдер» (2012) та «Супергерої», яка незабаром вийде у ВСЛ. Вірші перекладалися польською, словацькою, чеською та англійською.
 
Ніка Новікова - українська письменниця, художник-ілюстратор. Нині працює у сфері медіаправа, ілюструє книжки, бере участь у розробці настільних ігор, працює над графічними новелами.
 
Саломе Енгибарян – представник київської вірменської громади. Завідувач відділу обслуговування Центральної бібліотеки для дітей ім. Шевченка у м. Києві.
 
Олена Львова - за освітою психолог, за професією журналіст, за покликанням музикант. Вокалістка українсько-сербського етно-лаунж проекту «Shopping Hour».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage