Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Олексій Чупа презентує свою книгу «Вишня і Я» у Вінниці
Про дітей, дорослих, помаранчі, метеликів, відданість і страх, літо і дощ, Велетня і вишневу кісточку, а також про дитинство – реальне та уявне, про його чарівності та прикрості. Про все це і багато іншого йтиметься на зустрічі з Олексієм Чупою та презентації його дуже особливої книжки «Вишня і Я», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Подія відбудеться у Вінниці у Книгарні «Є» (вул. Соборна, 89) у вівторок, 24 травня, о 18:00. Модеруватиме зустріч Олександр Мельник.
 
Олексій Чупа, автор таких книжок, як «10 слів про Вітчизну», «Бомжі Донбасу», «Казки мого бомбосховища», «Акваріум», написав неймовірно зворушливу і дуже камерну повість «Вишня і Я». «Це історія покинутої дитини і дорослого чоловіка, - розповідає він. -  І я вклав у цю книгу найбільше свого дитячого досвіду. У розмовах головних героїв - Ярчика та Вишні, 6-річної дівчинки, - є багато моїх власних розмов з дитиною, що живе у мені. Насправді, цей свій текст я найбільше люблю, бо у ньому не змушений був писати про політичні/соціальні контексти чи про насильство, яким повне наше життя. У чомусь ця книжка ідилічна. І вона – дуже і дуже моя». Як же писалася ця книга, що у ній автобіографічного, а що вигаданого, яким було дитинство Олексія у Донецьку і як виглядає його улюблена вулиця Чупа розповість на презентації.
 
«Вишня і Я»:
Ярчик і не підозрює, що найважливішою людиною у його житті стане маленька дівчинка, яку він випадково зустрів у крамниці. Спочатку трохи сторожко і боязко, а чимдалі — тим легше і невимушеніше вони повністю змінюють життя одне одного. Вишня дізнається, а Ярчик по-новому відкриває для себе, якою важкою і водночас потрібною ношею є відповідальність, що таке справжня турбота і наскільки цінним є здобути чиюсь беззастережну довіру.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage