Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нещодавно на сайті національної секції США Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (The United States Board on Books for Young People або USBBY) опублікували список видатних книжок з різних країн світу 2024 року — і до нього увійшли дві книги від «Видавництва Старого Лева»: «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна та «Хто зробить сніг» Мар’яни Прохасько й Тараса Прохаська! Вітаємо авторів!

   

Книжка «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна увійшла до переліку в категорії «Скорбота і невідомість» (Grief and the Unknow).

Про книгу:

Сайлентбук «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна — це «тиха книжка» про життя після війни, розбитої та обмеженої війни. Колючий дріт на початку з павуком — то образ обмежень і сковувань та страху, що дає війна. Війна, як колючий дріт, заганяє тебе в певні рамки, обмеження, несвободу. Метелики — це те, що було до війни, ніби душі, ніби місця, які були зруйновані війною. Дівчинка — це власне Україна — та, що тікає і протестує проти обмежень, рабства. Зустрічаючи метеликів, незважаючи на все вільних і яскравих, дівчинка розуміє, що життя буде продовжуватись, свободу метелика неможливо обмежити чи знищити…

   

«Хто зробить сніг» Мар’яни Прохасько й Тараса Прохаська потрапила до категорії «Фантазія і уява» (Whimsy and Imagination).

Про книгу:

Ця книжка унікальна, з якого боку не поглянь. Перша дитяча книжка Тараса Прохаська та перший досвід Мар’яни Прохасько у ролі ілюстратора. Тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг…

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage