Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книги Старого Лева у хрестоматіях для учнів початкової школи
Наприкінці 2016 року шкільні бібліотеки України поповнили дві хрестоматії української літератури для читання у 1-2 і 3-4 класах, до яких згідно з оновленою шкільною програмою увійшли твори сучасних письменників. А тепер книги є і у вільному продажі. Хрестоматії побачили світ у «Видавництві Старого Лева» за підтримки Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти.
 
Старому Леву дуже приємно, що чимало творів, що вийшли у видавництві, потрапили до переліків рекомендованої літератури. Так, читачі-початківці 1-2 класів можуть насолоджуватися віршами Оксани Кротюк, Оксани Лущевської, Мар`яни Савки, Григорія Фальковича, оповідками Зірки Мензатюк, Тетяни Стус, Лесі Ворониної, Кузька Кузякіна та Катерини Міхаліциної.
 Кумедні й дотепні віршики Оксани Кротюк із книг «От би мені коника!» та «Абетка» перетворять перші читання на чудову гру, допоможуть дітям швидко запам'ятати алфавіт і заохотять до самостійного читання.
 
Познайомитись з мешканцями океану допоможе грайлива поезія для малят з книги «Про кита» Оксани Лущевської, а веселі та добрі віршовані історії Мар`яни Савки («Босоніжки для стоніжки», «Чи є в бабуїна бабуся?») подарують позитивний настрій і дітям, і батькам. А зустрітися з  коровою, яка спекла коровай і любить ходити у кіно, дізнатися, які дива стаються у снах допоможе поезія Григорія Фальковича із книги «Корова спекла коровай».
 
 
Оповідка відомої української казкарки Зірки Мензатюк про Олесю та Івася («Зварю тобі борщику») розкаже, чим корисна каша та як смачно її приготувати. А завдяки дотепній історії авторки із книги «Казочки-куцохвостики» діти дізнаються, про що свідчать кольори українського прапора.
 
Потішить малят і добра розповідь про кота Смугастика, що оселився на сторінках книжки Тані Стус «Біла, Синя та інші». А у фантастичні пригоди покличе магічний «Слон на ім`я Ґудзик», якого створила Леся Воронина.
 
Чим береза відрізняється від дуба? Які дерева ростуть у парку? Про це та багато іншого малята дізнаються з оповідки Катерини Міхаліциної «Хто росте у парку» - книги про те, як важливо знайти у світі когось схожого на себе.
 
У новій збірці можна порозв`язувати найскладніші «Зубасті задачки» і порозгадувати найцікавіші головоломки від пірата Кузька Кузякіна.
 
На сторінках хрестоматії третьо- і чотирикласники побачать поезію Мар`яни Савки, розповіді Галини Вдовиченко, Зірки Мензатюк, Тараса Прохаська і Мар`яни Прохасько, Володимира Рутківського, поради Оксани Караванської і Юлії Смаль.
 «Казка про Старого Лева» Мар`яни Савки давно полюбилася українським читачам. Тепер цю віршовану оповідку про мудрого Лева та дивовижне місто Львів зможуть читати і школярі у новій хрестоматії.
 
Подарує позитивний настрій читакам кумедна хвостато-вусата історія Галини Вдовиченко із книги «36 і 6 котів». Також до хрестоматії потрапила оповідка Зірки Мензатюк «Небелиці про рукавиці» - одна з «Київських казок».
 
 
Зацікавить дітлахів і детективна історія, що трапилася у Буковому лісі, - із книги «Куди зникло море» Мар`яни Прохасько і Тараса Прохаська. Впевнені, кротенята Повз та Муркавка не залишать байдужими нікого.
 
Яка ж хрестоматія без класики української літератури? На сторінках нової книги ви знайдете уривок з відомої повісті Володимира Рутківського «Гості на мітлі».
 
Юним модницям припадуть до смаку поради модельєра та дизайнера Оксани Караванської. Як обирати вишиванку та які джинси найбільше пасують до того чи іншого стилю – школярі дізнаються зі  «Стильної книжки для панянки».
 
А ось допитливих дітлахів та майбутніх науковців зацікавить уривок з «Цікавої хімії» Юлії Смаль. Виявляється, хімія - це не лише іноді незрозумілі формули, а й явища та процеси, які оточують нас щодня,  наприклад, в їжі, кольорах тощо. І це лише дрібна частка цієї величної науки.
 
 Переглянути повний перелік книжок, включених до шкільної програми, можна за посиланням

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage