Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Франсуаза Барб-Ґалль завітає в Україну
Авторка книги «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» (Видавництво Старого Лева, 2015) Франсуаза Барб-Ґалль приїде в Україну на запрошення Книжкового Арсеналу.
 
 
 
«Я така щаслива отримати від вас звістку. Я багато думала про Україну останні місяці і чи зможу я колись знову приїхати на Книжковий Арсенал і вас всіх побачити. Я з радістю приїду. У мене дуже хороші спогади про Київ», - зазначено у повідомленні письменниці, яка у 2011 році уже відвідувала цей міжнародний книжковий фестиваль.
 
Франсуаза Барб-Галль – відома французька мистецтвознавець та письменниця, консультант міністерства освіти Франції, засновниця асоціації «Comment Regarder un Tableau», учасниця низки конференцій для музейних працівників, учителів та батьків. Мета її роботи – донести мистецтво до усіх зацікавлених доступною мовою.
 
 
З-під її пера вийшли популярні книги «Як розглядати картину», «Розуміння символіки картин та сучасного мистецтва», «Як розмовляти з дітьми про мистецтво», з допомогою яких дорослі і діти з легкістю знайомляться із світом мистецтва. 
 
Книга «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» вийшла українською у перекладі Софії Рябчук; автор палітурки – Назар Гайдучик. У цій книзі простими словами і в зручній формі авторка підказує, як навчити дітей «бачити» картину, розуміти її і відчувати. На найбільш поширені й актуальні питання запропоновано лаконічні відповіді, покликані задовольнити цікавість і заохотити до нових пошуків. Це конспект, путівник, довідник і мистецький альбом водночас, який можна ретельно вивчати вдома, нашвидкоруч гортати у транспорті чи розглядати в парку. Книга адресована не лише натхненним батькам і педагогам, які прагнуть змалку зацікавити дітей світом мистецтва. Вона й для тих допитливих читачів і читачок, які ніяк не знаходили часу його пізнати.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage