Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Письменниця, а за сумісництвом випускниця школи пілотів Ірина Лазуткіна написала продовження історії про маленького єнота та його великі мрії. У книзі «Єнотик Бо і дивний-дивний сніг» зустрічаються персонажі, з якими вже знайомились на сторінках попереднього видання «Єнотик Бо і повітряна куля». Милі, вперті і сміливі друзі колекціонують сніжинки, розглядають світ через телескопи, святкують Новий рік в небі і потрапляють у всілякі пригоди!

Зимова книжка з ілюстраціями Ростислава Попського, що вийшла у «Видавництві Старого Лева», потішить читайликів яскравим сюжетом. Єнотик Бо та його друзі учитель Ас, кріт Ом і котик Котя вирішили встановити рекорд, перелетівши море на повітряній кулі. Через певні обставини вони приземляються в містечку Сніжині, де сипле дуже дивний сніг. Чи вдасться друзям виготовити для сніжинців хмаринковий зефір, знайти господиню Коті і розгадати таємницю дивного-дивного снігу? Про це все дізнаються читачі і маленькі слухачі.

Ірина розповідає: «Ідея написати книжку про єнотика Бо прийшла до мене під час занять у школі пілотів, де я вчилася літати на повітряній кулі. Це був прекрасний час кожна небесна мандрівка дарувала безліч незабутніх відчуттів та емоцій, якими хотілося ділитися. Так моїми словами заговорив маленький, допитливий та смішний єнотик. Інші герої книжки теж змальовані з реальних персонажів повітроплавців, з якими мені пощастило здійснювати польоти. Саме тому вони такі живі, харизматичні та вподобані читачами».

Робота над першою книжкою тривала кілька років спершу ретельно й виважено створювався рукопис, потім з'являлися ілюстрації. Перший наклад «Єнотика Бо і повітряної кулі» приїхав із друкарні в перші дні нового 2019 року.

«Єнотикові дуже пощастило з художником Ростислав Попський намалював Бо саме таким, яким він мені уявлявся. Продовжувати історію про єнота-літуна я від початку не планувала, але отримала так багато прохань від маленьких читачів, що врешті вирішила відправити Бо у нову подорож на повітряній кулі. Цього разу ідея книжки виношувалася довго, а от писалося швидко, адже тоді у мене щойно народилася друга донька і вільного часу було обмаль. Протягом кількох місяців під час денного сну малечі я описувала зимові пригоди єнотика, потім Ростислав знову створював свої дивовижні ілюстрації. І ось сміливий та дотепний повітроплавець Бо вже готовий розповідати про свої незвичайні польоти та дивний-дивний сніг. Затишних вам читань!»додає авторка.

Ірина Лазуткіна – журналістка, письменниця. Закінчила Київський національний університет ім. Грінченка. Навчалася у школі пілотів «Київського повітроплавного товариства» та була членкинею льотного екіпажу на Чемпіонаті України з повітроплавання. Працювала кореспонденткою на телебаченні і головною редакторкою часопису «Я – повітроплавець». Учасниця поетичних фестивалів «Трипільське коло», «Йоганснен fest», «Terra poeticа», «Київські лаври». Фіналістка літературного конкурсу «Dictum». Лауреатка гран-прі фестивалю буктрейлерів «Book fashion» за найкращий сценарій. Авторка книжок для дітей «Єнотик Бо і повітряна куля» (2019), «Єнотик Бо і дивний-дивний сніг» (2021).

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage