Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чарльз Діккенс «розсекретив» анонімних авторів свого часу

The Telegraph   

Нещодавно був знайдений архів журналу «All the Year Round», редагуванням якого займався Чарльз Діккенс. Сучасники письменника часто публікували власні твори анонімно. Але виявлені нотатки Діккенса «розсекретили»  імена цих авторів. Серед письменників, яких називає Діккенс, є Елізабет Гаскелл, Льюїс Керрол, Вілкі Коллінз.

Власником антикварної книги, у якій зібрано 20 номерів журналу «All the Year Round», є Джеремі Перрот. Він зауважив, що коли купував цю добірку журналів, продавці не зазначали жодних її особливостей. Але коли Перрот розгорнув своє придбання, то помітив безліч нотаток Діккенса на берегах журналів.

За словами літературознавця Пола Льюїса, ця знахідка дає нам ключ до вивчення матеріалів, які писали сотні людей у ХІХ столітті.

У знайдених журналах опубліковані 2500 статей та заміток, які написали 300 авторів. Експерти зазначили, що два дописи належить перу Гаскелл, вісім – матеріали Коллінза. Також в одному з журналів опублікований вірш Льюїса Керролла. А от понад 100 статей написала перший найманий журналіст у Великобританії  Еліза Лінтон. 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage