Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Архів Габріеля Гарсія Маркеса, проданий за $2,5 мільйони, відтепер у вільному доступі
 
Рукописи, листи, фотографії та інші матеріали з архіву відомого колумбійського журналіста та  письменника, Нобелівського лауреата Габріеля Гарсія Маркеса тепер доступні для досліджень і відкриті для усіх охочих. Про це повідомили представники Техаського університету, які є власниками архіву письменника.
 
У минулому році Техаський університет за 2,5 мільйони доларів викупив архів Маркеса, у якому зберігаються матеріали за 60 років життя і творчості автора.  Колекція складається з майже 40 коробок текстів, написаних з 1948 по 2009 рік. До архіву входять рукописи його найвідоміших творів, серед яких «Сто років самотності», «Кохання в час холери», «Про кохання та інших демонів». З десяток коробок вміщують листи Маркеса, написані у період з 1961 по 2013 рік. До архіву входить також серія фотографій письменника. На деяких можна побачити Маркеса разом із кінематографістами Вуді Алленом і Луїсом Бунюелем, а також кубинським політичним діячем Фіделем  Кастро.
«Читачі мають доступ до робіт, і завдяки архіву зможуть відкрити для себе інший бік митця. Той, де він викидає сторінки та цілі розділи і переписує їх знову, відмовляється від одних частин твору задля інших», - говорить бібліограф Техаського університету  Хосе Монтелонґо.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage