Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Є куди рости: 11 найкращих освітніх систем планети
 
Всесвітній економічний форум назвав найкращі системи освіти планети. До рейтингу увійшли Фінляндія, Швейцарія, Японія, Естонія та інші держави. Ось як виглядає топ-11 країн для навчання.
 
11. Цю сходинку посіла Ісландія. Маленька північна країна, населення якої становить 330 000 людей, має високий рівень освіти. Проте у зв`язку з економічною кризою Ісландія скорочує витрати на навчання своїх громадян, що неодмінно позначеться на рівні освіти.
 
 
10. Нова Зеландія часто входить до числа країн з найкращими системами освіти. У вересні уряд оголосив про плани щодо впровадження інтернет-курсів, тож учням не обов'язково буде відвідувати школу, вони зможуть навчатися і вдома.
 
 
9. Австралія також є країною, що славиться хорошим рівнем освіти. 43% дорослого населення отримали післяшкільну освіту, за цим критерієм Австралію випереджають лише Канада, Японія, Ізраїль, Корея, США і Великобританія.
 
 
8. Восьма сходинка рейтингу дісталась США. Велика частина дорослого населення, а саме 43%, мають вищу освіту. Це п'ятий за величиною показник у світі за даними Організації економічного співробітництва і розвитку.
 
 
7. Норвегія має високий рівень оподаткування і вкладає значні кошти в освіту. Щорічно країна витрачає близько 14 000 доларів на одного учня від початкової до вищої освіти. 
 
 
6. Шосте місце у 2016 році посіла Данія – країна, для якої освіта є однією із пріоритетних галузей. Данія витрачає на навчальні заклади 7,9% свого ВВП.
 
 
5. У Бельгії вища освіта – це гарантія працевлаштування. Рівень безробіття в країні серед осіб з вищою освітою становить всього 3%. При цьому викладання вважається престижною та добре оплачуваною роботою. До прикладу, зарплата вчителя становить у середньому 7 400 доларів.
 
 
4. Більша частина населення Швейцарії здобула повну середню освіту - 86% людей віком від 25 до 64. Завдяки цьому країна посідає четверту сходинку у рейтингу. І це не дивно, адже Швейцарія витрачає багато коштів на освіту: у середньому 16 000 доларів на одного студента на рік, у порівнянні з середніми показниками до 9 500 доларів в країнах Євросоюзу.
 
 
3. Нідерландці посідають високу сходинку у різних рейтингах освіти. Третина жителів країни у віці 25-64 років мають вищу освіту, і це значно кращий показник ніж у багатьох інших країнах Організації економічного співробітництва та розвитку. За даними організації, у більшості держав лише 24% дорослих мають вищу освіту. 
 
 
2. Не дивно, що у топ найкращих потрапила і фінська освіта. Систему навчання у Фінляндії вже давно визнають як одну з найпрогресивніших у світі. Вчителів обирають з кращих 10% випускників країни, вони зобов'язані отримати ступінь магістра у галузі освіти. Акцент у шкільному навчанні роблять на практичних навичках учнів та знаннях, які знадобляться їм у реальному житті.
 
 
1. Перше місце у цьогорічному рейтингу посів Сінгапур. Система освіти цієї держави високо цінується у світі, але вона також відома під назвою «скороварка» завдяки своїй інтенсивності і суворості. Глобальна оцінка математичних і природничих знань показує високий рівень обізнаності у сінгапурських школярів.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage