Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
«Ви пам’ятаєте смак полуниці?» - топ-10 «літніх» цитат із улюблених книг
 
Літо – пора соковитих фруктів та ягід, емоцій від незабутніх подорожей та божевільних пригод, нових знайомств. А ще це час, коли можна усамітнитись у прохолодному місці та насолоджуватися улюбленою чи зовсім новою книгою. Тож сьогодні пропонуємо вам кілька найяскравіших цитат про літо з різних літературних творів. Читаймо і доповнюймо улюбленими висловами  ;)
 
*** 
Літо - це була наша улюблена пора року: спати можна на задній закритій веранді або навіть у хатинці на дереві, влітку стільки ласощів, усе навкруги горить тисячами барв під гарячим сонцем, але найголовніше влітку — це Діл.
 
Гарпер Лі, «Убити пересмішника»
 
*** 
Озирніться. Що є довкола нас? Море! За морем нічого не видно. Воно відділяє нас від решти світу. Але що є море? Це велика вода! А вода не тільки розділяє, але й об’єднує береги!
 
Мар`яна Прохасько і Тарас Прохасько, «Як зрозуміти козу»
 
 
***
Я дійсно люблю початок літніх канікул, - сказав Джуліан. -  Завжди здається, що вони триватимуть  цілу вічність.
Спершу вони так добре і повільно проходять, - сказала його маленька сестра Енн. – А тоді починають бігти.
 
Енід Блайтон, «Фантастична п`ятірка»
 
***
Цвіркуни відчували, що це їхній обов'язок: нагадати всім про те, що красне літечко не може тривати вічно. Навіть у ці найчудовіші дні року – дні, коли літо переходить в осінь, – цвіркуни розповсюджували чутку про смуток і зміну.
 
Елвін Брукс Вайт, «Павутиння Шарлотти»
 
*** 
Мумі-троль запхав лапки до кишень, але сонячних окулярів там не виявилося, натомість знайшлося трохи піску та білий кулястий камінець. Мумі-троль стиснув камінчик у лапці. У його округлості немов причаїлося літо, здавалося, камінець ще навіть зберігав тепло сонячного проміння.
 
Туве Янссон, «Зима-чарівниця» 
 
*** 
Ви пам'ятаєте Шир, містере Фродо? Скоро прийде весна. І сади зацвітуть. І птахи будуть робити гнізда в горіховій гущавині. І наші сіятимуть яровий ячмінь на полях... І їстимуть перші полуниці з вершками.  Ви пам'ятаєте смак полуниці?
 
Джон Рональд Руел Толкін, «Володар перснів: Повернення короля»
 
 
*** 
Це був червень, і світ пах трояндами. Сонячне світло було наче золотий порошок на трав’янистому схилі.
 
Мод Харт Лавлейс, «Бетсі , Тасу і Тіб»
 
*** 
Все добре, все чарівне відбувається у період між червнем і серпнем.
 
Дженні Хан, «Літо, коли я стала красивою»
 
***  
Подвір'я замку сяяло під сонцем, ніби щойно пофарбоване. Безхмарне небо всміхалося самому собі з гладесенької іскристої поверхні озера. Зелена шовковиста трава погойдувалася під лагідним вітерцем. Настав червень...
 
Джоан Ролінґ, «Гаррі Поттер і Орден Фенікса» 
 
*** 
...на початку літа тополя ніби вбирається у сиву шубку. Тоді великі люди голосно чхають: А-А-АПЧХИ! Маленькі – залюбки жбурляють одне в одного легенькі й зовсім не холодні тополині сніжки. А з опалого тополиного листя можна зробити кораблики і запускати їх по калюжах!
 
Катерина Міхаліцина, «Хто росте у парку»
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage