Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Відомі книги, які не хотіли друкувати
Кожна книга проходить довгий шлях від автора до читача. Іноді твір роками може лежати у шухляді письменника чи шукати свого видавця, і навіть найвідоміші сьогодні автори отримували відмови від видавництв.
 
Відомі сьогодні історії Джоан Роулінг про Гаррі Поттера могли і не з’явитися у вигляді книги. Так, перш ніж видати першу книгу серії «Гаррі Поттер і філософський камінь», авторці відмовили 12 видавців. Сьогодні ж весь цикл книг вийшов накладом 450 млн. примірників, перекладений 69 мовами світу і екранізований.
 
 
Книгу Кетрін Стокетт «Прислуга», присвячену темі расової нерівності, видано накладом 10 млн. примірників і перекладено 40 мовами світу. У 2011 році книга була екранізована, картина нагороджена «Оскаром». А до того Кетрін Стокетт отримала відмови від 60 видавництв!
 
 
Клайв Сайплз Льюїс оббив пороги 37 видавництв, перш ніж хоч одне погодилося видати його «Хроніки Нарнії». Сьогодні їх загальний тираж нараховує більше 100 млн. примірників книг 47 мовами. Окрім того, історії Льюїса лягли в основу трьох фільмів.
 
 
Книга Стівена Кінга «Керрі» була екранізована 4 рази. За рік після виходу видання продано більше мільйона екземплярів. Сьогодні загальний тираж – 350 млн. Але для того, щоб роман вийшов друком, Кінгу довелось вислухати 30 відмов від видавців.
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage