Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Топ-6 книг року від Білла Ґейтса
 
Засновник та керівник корпорації Microsoft Білл Ґейтс назвав найкращі книги з тих, які прочитав протягом 2015 року. За його словами, щороку він прочитує більше 50 видань. І цього разу зі своєї книжкової полички Ґейтс виокремив шість творів різної тематики та жанрів. 
 
Першою у рейтингу стала книга «Пояснювач речей: складні речі простими словами» колишнього техніка НАСА та автора веб-коміксу XKCD Рендалла Монро, у якій автор лише за допомогою тисячі англійських слів пояснює будову та дію різноманітних речей, від ракети чи смартфона до Конституції США. За словами Білла Ґейтса, ця книга є блискучою, адже «якщо ви не можете пояснити чогось просто, ви насправді цього не розумієте».
 
Друга книга – «Спосіб мислення» психолога Керол Двек,  видана 2006 року. Ґейтс  каже, «якщо ви помилково вважаєте, що ваші можливості обумовлені ДНК чи долею, а не залежать від практики та наполегливості, то ви працюєте з тим, що Двек називає«фіксованим мисленням», а не «мисленням зростання». Автор розповідає, що «фіксоване мислення» обмежує людину, підсилює страх не зробити щось ідеально відразу, а відтак не дає спробувати щось нове, щось інше».
 
«Ця книга допоможе вам подивитися на життя по-новому. Вона спонукає замислитись над питанням «На що я зазвичай дивився через призму фіксованості?», - каже Ґейтс.
 
Ще одна книга, яка потрапила у топ-6 Ґейтса – це «Шлях до характеру» Девіда Брукса. Автор говорить у книзі про чесноти, які формують людину: зовнішні, які творять поведінка та суспільний статус, і внутрішній характер, що повинен взаємодіяти із зовнішнім світом.
 
«Бути Ніксоном» Евана Томаса – книга про складне життя 37 президента США  Річарда Ніксона. «Соціум не сприймав Ніксона, але він побудував найбільш публічну кар`єру, яку можна тільки уявити», - говорить Ґейтс. 
 
Ще одна книга у переліку - «Викорінення: позбавити світ від хвороб назавжди?» Ненсі Лейс Степан – історія боротьби з віспою з точки зору Фреда Сопера, активіста, який доклав максимум зусиль у цій боротьбі. «Книга дає потужне відчуття того, що треба боротися. Скільки зусиль було докладено без успіху, і скільки з цього ми дізналися»,  -  каже  Ґейтс.
 
Остання книга у рейтингу – «Матеріали: з двома відкритими очима» Джуліан Елвуд і Джонатана Каллена. У цій книзі автори піднімають питання, як зменшити забруднення навколишнього середовища. Як розповідає Білл Ґейтс, «Автори стверджують, що, дивлячись на світ обома відкритими очима і використовуючи менше матеріалу для виробництва, людство матиме можливість скоротити відходи...». 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage