Шість швидких «перекусів» від Джеймі Олівера
Старий Лев
19.02.2016
Більшість дієтологів рекомендують харчуватися 5-6 разів на день, при цьому невеличкими порціями. Проте не завжди вдається знайти час для приготування їжі. Відомий британський шеф-кухар, автор книги «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі», що вийшла українською у «Видавництві Старого Лева», Джеймі Олівер має безліч ідей приготування смачних і корисних «перекусів» нашвидкуруч. Голодним не залишиться ніхто :)
Класичний ґвакамоле
Час на приготування: 10 хвилин
Інгредієнти: ½ невеличкої червоної цибулі, 1-2 свіжих червоних перців, 3 стиглих авокадо, 1 пучок свіжого коріандру, 6 стиглих помідорів чері, сік з 2-х лаймів, оливкова олія, морська сіль, мелений чорний перець.
Видаліть насіння з перців. Дрібно наріжте всі інгредієнти (або змішайте в блендері), додайте столову ложку оливкової олії і сіль з перцем за смаком. Якщо любите більш гострі страви, можна замість червоного перцю покласти перець чилі.
Омлет з капустою, рікотою і гарбузом
Час на приготування: 20 хвилин
Інгредієнти: 2 великих яйця, кілька листів капусти або салату, 2 столові ложки сиру Рікота (або іншого м'якого сиру), 150 г запеченої м'якуші гарбуза, оливкова олія, пармезан.
Збийте яйця. Додайте до них сир, подрібніть листя капусти і гарбузову м'якуш. Перемішайте ці інгредієнти в блендері. Налийте в сковорідку трохи оливкової олії, викладіть суміш у сковорідку, готуйте декілька хвилин, поки на краях з`являться бульбашки і суміш стане золотистою. Посипте тертим пармезаном і поставте в духовку на 3-5 хвилин, обравши функцію грилю (або продовжіть готувати на сковороді до появи золотистої скоринки).
Класична томатна сальса
Час на приготування: 20 хвилин
Інгредієнти: 6 стиглих помідорів, 1 великий пучок свіжого коріандру, 1 цибулина, 2 свіжих перці халапеньо або 1 зелений перець чилі, 1 великий зубчик часнику, сік з 2-х лаймів, оливкова олія першого віджиму, морська сіль, мелений чорний перець.
Готувати так само як і ґвакамоле. Змішавши, залиште суміш на декілька хвилин настоюватися.
Прості млинці
Час на приготування: 35 хвилин
Інгредієнти: Для млинців: 350 г борошна (+ 1 чайна ложка розпушувачу), морська сіль, 350 г натурального йогурту.
Для часникової олії: 2 зубчики часнику, свіжі трави (петрушка, естрагон, базилік, кріп), 40 г вершкового масла.
Покладіть всі інгредієнти для млинців в одну миску, змішайте ложкою, потім вимісіть тісто чистими руками. Це не традиційний рецепт хлібу, тому не обов'язково ретельно його замішувати, головне, щоб тісто стало однорідним. Накрийте миску з тістом рушником і відставте.
Розчавіть часник, наріжте дрібно зелень (або подрібніть часник і зелень в блендері). Потім розтопіть масло в каструлі, додайте туди суміш з часнику і зелені та відставте.
Тісто розділіть на 6 рівних за розміром частин. Спочатку розтягніть тісто руками, потім розкачайте качалкою (повинні вийти млинці товщиною в 2-3 мм). Кожен млинець надріжте по центру (по 6 невеликих надрізів на кожному). На сильному вогні обсмажуйте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Змастіть їх часниковим маслом і подавайте до столу.
Мафіни з батату (або гарбуза)
Час на приготування: 50 хвилин
Інгредієнти: оливкова олія, 600 г солодкої картоплі або ½ маленького гарбуза, зелена цибуля (4 пагони), 1-2 червоних перці, 6 великих яєць, 3 столові ложки сиру, 250 г борошна грубого помелу з додаванням розпушувачу, 50 г пармезану, 1 столова ложка соняшникового насіння, 1 столова ложка маку.
Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте форми для випічки. Очистіть батат або гарбуз і натріть на тертці. Дрібно наріжте цибулю, перець. Збийте яйця, додайте до них сир і борошно, а також тертий сир. Приправте морською сіллю і чорним перцем. Змішайте всі інгредієнти. Рівномірно розділіть отримане тісто по формах, посипте маком і насінням, печіть в духовці протягом 45-50 хвилин.
Білий смузі
Час на приготування: 10 хвилин
Інгредієнти: 1 банан, 250 мл молока, 3 столові ложки меленого мигдалю, 1 столова ложка рідкого меду.
Змішайте всі інгредієнти в блендері або кухонному комбайні в однорідну масу.
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно