Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Письменники з найбільшою кількістю екранізацій творів
Щороку на великих екранах з`являються десятки фільмів, в основу яких лягли відомі та невідомі літературні твори. Іноді саме екранізації підштовхують нас взяти до рук книгу та дізнатися подробиці «первинної» історії. «Кинопоиск» опублікував рейтинг американських письменників, чиї твори екранізували найчастіше. Дивимось кіно та читаймо книги:)
 
Перше місце за кількістю екранізацій посів Едгар Аллан По. Його детективні історії стали джерелом натхнення для багатьох сценаристів та режисерів. Тож не дивно, що з 71 прозового тексту та 51 вірша  народилося 212 фільмів. 
А ось стрічки за мотивами творів О.Генрі почали знімати ще за його життя, у 1909 році. Зрештою, книги письменника і сьогодні користуються популярністю. А загальна кількість їхніх екранізацій сягає 184. 
Третю сходинку у рейтингу посів Джек Лондон. За 17 років творчої діяльності він написав понад 230 творів різних жанрів та тематик. На сьогодні його роботи стали основою для 124 кінокартин. Сам письменник свого часу навіть зіграв одну з ролей  в екранізації книги «Морський вовк».
Говард Лафкравт не видав жодної книги за життя і аж ніяк не зазнав слави письменника. Але його роботи стали неймовірно популярними після смерті автора. Сьогодні книги Лафкрафта екранізували 109 разів, а колекцію фільмів справжнього кіномана важко уявити без лафкрафтівських жахів. 
105 фільмів народилося завдяки творам Марка Твена – людини, яка подарувала світові Тома Соєра та Гекелбері Фіна, автора, якого називали «справжнім американським письменником». 
Стільки ж екранізації було створено на основі творів Френка Баума. Цей дитячий автор подарував світові майже 150 чудових творів. І сьогодні найвідоміші з них – про  країну Оз – не припиняють надихати відомих режисерів та продюсерів на створення нових і нових картин.
Фільм «Крила голубки», знятий  за мотивами книги Генрі Джеймса, чотири рази був номінований на премію «Оскар». Зрештою, це не єдина екранізація творів письменника. На сьогодні їх налічується понад 70. 
Нещодавно величезний фурор у світі кіномистецтва здійснила екранізація книги Френсіса Скотта Фіцджеральда «Великий Гетсбі». Це вже вп`яте ця книга надихає режисерів на створення кіно. Загалом же твори Фіцджеральда екранізовували 40 разів, а у деяких з них грали Леонардо ДіКапріо, Бред Пітт, Кейт Бланшетт та інші голлівудські знаменитості. 
 


Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage