Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Єфремова Анастасія
Найочікуваніші екранізації 2015/2016
Що ви робите спочатку – читаєте книжку чи дивитеся фільм? Чи любите порівнювати твір та екранізацію? Наскільки суворо ставитеся до спотворень змісту книжки? Ці питання обговорювались вже не раз. Мабуть, тут все так само індивідуально, як і стосовно того, полюбляєте ви більше чай чи каву. Та варто віддати належне екранізаціям, потужний вплив яких на аудиторію беззаперечний. Фільми відкривають нових письменників та нагадують про вже забутих. Можна навести чимало прикладів книжок, які не мали такої популярності, як після їх екранізації: «Великий Гетсбі», «Марсіанин», «Переваги скромників» та багато інших. Що ж, сьогодні за умови вдалого симбіозу індустрії кіно та книговидавничої справи ми маємо змогу практично одночасно отримувати подвійну насолоду.
 
Якщо ви не хочете проґавити найочікуваніші екранізації кінця 2015 – початку 2016 року, пропоную вам короткий огляд запланованих новинок кіно. І якщо ви, як і я, любите спочатку читати, а потім дивитися, маєте час надолужити непрочитане.  
 
2015
 
1. «Голодні ігри: Переспівниця. Частина II»
Прем’єра: 19 листопада
 
Вже за кілька днів на екранах країни з’явиться заключна частина трилогії «Голодні ігри» американської письменниці Сюзанни Колінз. Автори фільму вчинили досить типово для сучасного кінематографу – зняли за останньою книгою «Переспівниця» два фільми. В останній частині тринадцять дистриктів на чолі з Катніс Евердін, переможницею двох «Голодних ігор», об’єднаються у рішучій війні проти Капітолію та президента Сноу. Цього разу все має завершитися.
2. «Маленький принц»
Прем’єра: 26 листопада
 
Одна з найочікуваніших прем’єр осені. Алегорична повість Антуана де Сент-Екзюпері, опублікована 1943 року, і сьогодні звучить актуально. Від нової екранізації не варто очікувати стовідсоткового відтворення авторського тексту. У мультиплікаційному фільмі дві паралельні історії – дівчинки, що живе у сучасному світі, та самого Маленького принца, – об’єднані наскрізним героєм-авіатором. Відомо, що над українським дубляжем працювали Олег Скрипка (Авіатор) та Сергій Притула (Лис). І пам’ятайте: «Найголовнішого очима не побачиш».
3. «Макбет» 
Прем’єра: 26 листопада 
 
Наприкінці місяця українські глядачі зможуть побачити чергову екранізацію однойменної трагедії Вільяма Шекспіра, адаптованої вже десятки разів. Фільм Джастіна Курзеля був представлений на Канському кінофестивалі. Головні ролі у стрічці зіграли Маріон Котіяр та Майкл Фассбендер. 
4. «Віктор Франкенштейн» 
Прем’єра: 26 листопада
 
«Франкенштейн, або Сучасний Прометей» Мері Шеллі – англійський науково-фантастичний роман, що неодноразово не тільки екранізувався, а й ставав основою для оригінальних фільмів і сюжетів. «Віктор Франкенштейн» – американський фантастичний фільм з елементами жахів, режисером якого став Пол Маꥳґен, відомий режисерською роботою в серіалах «Шерлок», «Монро». Цього разу історія буде розказана від імені Ігоря Страусмана – помічника вченого Віктора Франкенштейна. У новій стрічці Віктора зіграв Джеймс МакЕвой, Ігоря – Деніел Редкліфф.
5. «Снупі та Чарлі Браун: Дрібнота у кіно»
Прем’єра: 24 грудня
 
Снупі – персонаж популярного американського коміксу «Peanuts». «Батьком» серії коміксів про хлопчика Чарлі Брауна та його кмітливого песика Снупі був американський художник-карикатурист Чарльз Шульц. Уперше «Peanuts» надрукували у 1950 році. Серія здобула міжнародне визнання і вважається одним із найпопулярніших коміксів усіх часів. Перший мультфільм за мотивами коміксу з’явився 1965 року. Вихід повнометражної пригодницько-комедійної стрічки «Снупі та Чарлі Браун: Дрібнота у кіно» приурочений до 65-річчя коміксу.
6. The Nutcracker Sweet (офіційна українська назва поки невідома)
Прем’єра: 31 грудня 
 
Напередодні новорічної ночі у кінотеатрах вийде анімаційний фільм перуанських режисерів за мотивами однієї з найвідоміших казок Гофмана - «Лускунчик і Мишачий король». Стрічка стане чудовим новорічним подарунком для дітей та їхніх батьків, огорне глядачів атмосферою різдвяних свят, де навіть найнеймовірніші речі стають реальністю, а добре серце здатне зруйнувати будь-які злі чари. 
2016
 
7. «Робінзон Крузо» 
Прем’єра: 11 лютого
 
Кращий спосіб заохотити дітей читати твори класичної літератури – зняти мультиплікаційний фільм. На початку нового року на глядачів чекає чергова екранізація роману Даніеля Дефо про життя Робінзона Крузо на безлюдному тропічному острові – пригодницько-комедійний мультфільм. Але цього разу острів не такий вже й безлюдний. Його населяють балакучі звірі й птахи, які точно не дадуть Робінзонові і глядачам сумувати.
8. «Містер Холмс» 
Прем’єра: 25 лютого
 
За кількістю екранізацій історія про Шерлока Холмса та доктора Ватсона потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Здається, що тільки не робили з творами сера Артура Конан Дойля: знімали фільми, серіали, мультфільми; були це і фільми жахів, і трилери з елементами бойовика, і детективні комедії, і гумористичні пародії. Чергову спробу продемонструвати власне бачення славетного детектива здійснив американський сценарист і режисер Білл Кондон, представивши стрічку «Містер Холмс» на Берлінському кінофестивалі. Перед глядачами постане вже немолодий Шерлок Холмс, що живе на фермі в Сассексі, піклується про бджіл і давно відійшов від справ. Головну роль зіграв Ієн Маккеллен, відомий як Магнето («Люди Ікс») і Ґандальф («Володар перснів»).
9. «Аллегіант – частина 1»
Світова прем’єра: 9 березня (дата прем’єри в Україні нараз не відома)
 
«Аллегіант» є продовженням постапокаліптичних фільмів «Дивергент» та «Інсургент». Це екранізація третьої частини роману-трилогії американської письменниці Вероніки Рот. Автори стрічки також вирішили розділи останню книжку на два фільми – «Аллегіант – частина 1» і «Аллегіант – частина 2». Вихід другої частини запланований на березень 2017 року.
10. «Книга Джунглів» 
Прем’єра: 14 квітня
 
«Книгу джунглів» Редьярда Кіплінґа екранізували не один раз. Одним із найвідоміших і найпопулярніших серед дітей став анімаційний фільм 1967 року, знятий студією «Walt Disney». Відомо, що Волт Дісней тоді відмовився від оригінальної концепції твору, оскільки вважав її трагічною і похмурою. Що ж, цікаво, чого можна очікувати від четвертої екранізації всім відомої історії про Мауглі?
11. «Аліса в Задзеркалі» 
Прем’єра: 26 травня 
 
Наприкінці весни глядачі побачать продовження стрічки «Аліса в Країні Див» за мотивами однойменної книжки Льюїса Керрола. Зірковий акторський склад фільму незмінний: Міа Васіковська, Джонні Депп, Хелена Бонем Картер, Енн Гетевей. На Алісу чекає захоплива подорож у нову реальність – Задзеркалля, де світ являє собою велику шахову дошку. І не забувайте: «Серйозне ставлення до будь-чого в цьому світі  – це  фатальна помилка».
12. «Інферно»
Прем’єра: 13 жовтня
 
Новина для всіх шанувальників творчості письменника Дена Брауна і режисера Рона Говарда – восени 2016 року на кіноекрани виходить екранізація «Інферно» – четвертої книги із серії про Роберта Ленґдона. Як і в попередніх фільмах («Код да Вінчі» та «Янголи і демони»), головну роль професора Гарвардського університету зіграє Том Генкс. У центрі сюжету – розгадка таємниці, зашифрованої в рядках Дантової «Божественної комедії». Глядачі зможуть насолодитися краєвидами Флоренції, Венеції і Стамбула, де відбувалися зйомки.
13. «Кентервільський привид» 
Прем’єра (світова): 31 жовтня 
 
Уперше готична новела видатного ірландського письменника Оскара Вайльда була екранізована у 1945 році, і відтоді майже кожне десятиліття з’являлися нові інтерпретації. За весь час знято 12 екранізацій. До роботи над новим сценарієм були залучені Кейрон Селф и Джиллз Нью. Останній відомий своїми сценаріями до анімаційного серіалу про Баранчика Шона та телесеріалу «Мерлін». Хоча українські глядачі й не почують цього, та цікаво знати, що головні ролі озвучили відомі британські актори – Г’ю Лорі та його давній товариш за комедійним телесеріалом «Дживс і Вустер» Стівен Фрай.
14. «Фантастичні звірі та де їх шукати»
Прем’єра: 17 листопада 
 
Чудова новина для всіх поттероманів і не тільки – восени 2016 року на екрани вийде фільм, знятий за книгою, яка була підручником Гаррі Поттера з дисципліни «Догляд за магічними істотами». Це перша екранізація саги про світ чарівників, сценарій до якої написала сама Джоан Ролінґ. Режисером стрічки виступив відомий всім поттероманам Девід Йєтс, який працював над більшістю фільмів про хлопчика-чарівника. Великі очікування покладаються й на акторський склад, де головну роль магічного зоолога Ньюта Скамандера зіграв харизматичний Едді Редмейн – володар премії «Оскар» за роль вченого Стівена Гокінга.


Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage