Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Леви, коти і собаки

Сьогодні я покажу дві прекрасні поетичні книжки від львівського «Видавництва Старого Лева».

1. «Казка про Старого Лева», Мар'яна Савка

Якщо ви хоч раз були на сайті «ВСЛ», то, напевно, звернули увагу на чудесного лева на їхній головній сторінці. Він - обличчя видавництва, його легенда. До 10-річчя «ВСЛ» головний редактор видавництва, поетеса Мар'яна Савка написала цю книжку «Казка про Старого Лева», в якій наче пояснила, з чого все почалося, що за Лев, як він опинився у Львові і яке відношення має до книжок. Ця книга отримала безлічі престижних нагород, і відтоді (кінець 2011 року) за правом вважається візитною карткою «ВСЛ».

Це - казка у віршах, поема про те, як Старий Лев, втомившись царювати, вирішив назавжди осісти «У місті, що зветься по-княжому Львів». І все б добре, але в його чудовій мансарді з чотирма вікнами раптом почав текти дах (адже Львів відомий своїми дощами). Лев запросив до себе своїх вірних підданих і друзів - Жирафа, Кро (Крокодила) і Слона, щоб допомогли йому впоратися з негараздами. Ця казка про те, як Львів зустрів усіх звірів, і яке враження вони справили один на одного.

Кожен абзац починається рефреном: «У мiстi, що зветься по-княжому Львiв…». Лев їздить на знаменитому львівському трамваї, часто буває в цукернi, а на Галицькому ринку купує продукти. Кро (Крокодил) влаштував справжню виставу у фонтані на площі, а потім усіх друзів запросив до себе на чай мер міста.

Ця книжка не тільки для малюків, а й для всіх, хто любить Львів, бував там, і кому всі ці назви навівають приємні спогади про це чудове місто.

Ілюстрації Володимира Штанка милі й атмосферні, вони сподобаються і дітям, і дорослим. А співучий український вірш ллється як струмочок, тішить слух і примушує повертатися до цієї книжки знову і знову.

Ну і загалом, я вважаю, «Казка про Старого Лева» - це маст-хев, який повинен бути в кожній українській родині, де є дітки віком 5-7 років.

Формат: 22 на 29 см

Кількість сторінок: 40

Моя оцінка: 10 з 10.

2. «Про котiв і про собак. Вiршi на дотепний смак», Григорiй Фалькович

Ця збірка віршів Григорія Фальковича стала п'ятою книжкою цього автора в нашій дитячій бібліотеці. Не знаю чому, але зараз Тимошка захопився нею і удостоює її найніжнішими епітетами. Вона у нього і «красива», і «хороша», і «улюблена» :)

Звичайно, деякі (найкращі) вірші повторюються, кочують зі збірки до збірки, але я все ж не змогла встояти, дуже вже ми з Тимком любимо веселі і позитивні віршики Фальковича. Багато з них я вже знаю напам'ять, так часто доводиться їх читати «на вимогу» :)

Ілюстрації Наталії Ярової тут досить простенькі, але зрозумілі навіть найменшим діткам.

Формат: 24 на 21 см

Кількість сторінок: 32

Моя оцінка: 9 з 10

Livejournal

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage