Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Дивні звички відомих письменників

Bid4Papers  

Кожен з відомих нам письменників був особливим. Когось днями не можна було відірвати від друкарської машинки, хтось писав тільки коли під боком була пляшка віскі, ще хтось черпав натхнення у принадах ночі або світанку. Кожен мав свої звички, і вони допомагали їм писати ті твори, які сьогодні вважають класикою світової літератури. Але у декого ці звички були ну дуже вже дивними...

Так, Йоганн-Фрідріх Шиллер  не міг писати, якщо під його столом не було коробки гнилих яблук. А ще він працював ночами, щоб уникнути перерв у творчому процесі.

Англійська поетеса Едіт Сітвелл мала звичку щоранку кілька хвилин лежати у відкритій труні, а вже тоді бралася до нового твору. Також Едіт клала записничок у кожному кутку свого маєтку (а це близько 300 записників), куди записувала усі ідеї, які у неї раптово з`являлися.  

Віктор Гюго писав голим. Але таку поведінку можна легко пояснити: він знімав і ховав свій одяг, щоб обмежити собі можливість виходу на вулицю. Так він міг зосередитись на роботі і закінчити твір у чітко визначені терміни.  

Вільям Фолкнер любив друкувати пальцями ніг, одягнувши взуття на руки. Також він говорив:  «Читайте, читайте, читайте. Читайте все: непотріб, класику, хороші й погані тексти, і слідкуйте, як автори їх творять. Так само, як тесляр, який працює в якості учня і вивчає майстра. Читайте!»

А от американська письменниця Карсон МакКалерс вірила в удачу. Вона  зробила собі «щасливий светр» з кролячими лапками і писала тільки у ньому. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage