Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Читаємо книги іноземними мовами
Одним із важливих умов вивчення іноземної мови є читання книг. Це не лише збільшує словниковий запас, а й покращує граматику та правопис, не кажучи уже про суттєвий вплив на якість читання і розмовних навичок. Окрім того, читання книг мовою оригіналу дає можливість максимально зануритися у твір та зрозуміти його. 
 
Можна спробувати пошукати ту чи іншу книгу у книгарнях або так званих книжкових «барахолках». Наприклад, нещодавно відкритий в Україні Samprodav, де кожен читач може придбати вживані книги або продати свої. 
 
Залежно від ареалу використання мови та кількості людей, які спілкуються нею, рівень наявності та доступності літератури є різним. Варто розуміти, що закордонні книжки - не дешеве задоволення. Бюджетнішими за друковані видання є  електронні. Існує безліч онлайн-ресурсів, де можна придбати, читати або навіть безкоштовно завантажити книги англійською, німецькою, французькою, італійською та іншими мовами. Найвідоміший з них міжнародний Amazon http://www.amazon.com/, де можна придбати і друковані, і електронні видання. 
 
Відомими в Україні є онлайн-книгарні Cicuta Bookshop та або Вookling, але електронних видань вони не пропонують. 
 
Пропонуємо підбірку ресурсів, де можна знайти безкоштовні книги різними мовами, які можна скачати або прочитати онлайн.  
 
Книги англійською:
Lit2go - твори кількох десятків класичних авторів, більшість доповнена ілюстраціями з оригінальних видань.  Аристотель, Байрон, Свіфт, Андерсен, Джейн Остін, Джордж Вашингтон та інші – налітай!
Вookyards  – майже 20 тисяч електронних книг англійською мовою, які можна завантажити чи читати онлайн. 
 
Книги іншими мовами:
Wolnelektury – понад три тисячі безкоштовних книг польською. Ресурс функціонує за підтримки низки польських бібліотек.
Chmura Czytania - безкоштовні книги польською. 
Wydaje - безкоштовні і платні книги польською 
La Bibliothèque électronique du Québec - книги французькою мовою
Vorleser  - ресурс пропонує безкоштовні і платні німецькомовні книги 
Gutenberg.org  – книги німецькою, французькою, італійською, португальською. 
Franklang  - ресурс, де можна знайти книги, більш, ніж 30 мовами. Книги адаптовані для читання за методом Ільї Франка (читання книги мовою оригіналу та рідною мовою паралельно) 
Free-ebooks  - пропонує багатий жанрово-тематичний асортимент  книг англійською та іспанською мовами, які можна завантажити.
 
Для «гурманів»:
Early European Books - бібліотека  рідкісних давніх книг. Тут можна знайти якісні копії факсимільних видань, створених від початку книгодрукування до кінця XVII століття. 
 
Приємного читання!
 


Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage