Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Єфремова Анастасія
Чим потішить книголюбів 2017 кінорік
Рік, що минає, подарував глядачам багато яскравих і сильних екранізацій – «Дім дивних дітей Міс Сапсан», що спричинила чималий ажіотаж довкола трилогії Ренсома Ріґґза; «Фантастичні звірі і де їх шукати», що потішила мільйони поттероманів в усьому світі і дала надію на продовження історії; алегоричний мультиплікаційний фільм за найвідомішим твором Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц» чи екранізація «Інферно» вже культового письменника Дена Брауна… Що ж чекає на книголюбів у 2017 році? З’ясовуватимемо разом.
 
1. «Життя і мета собаки»
Прем’єра – 2 лютого
 
 
Фільм знятий за однойменним романом В. Брюса Камерона, написаного 2010 року, і розповідає про життя собаки, який, щоразу народжуючись наново, віднаходив своє щастя у відданому служінні людині: «Ті, кого ми рятуємо, рятують нас». Стрічка обіцяє бути дуже проникливою та зворушливою й розкрити різні грані відданості, любові й альтруїзму. 
 
Режисером фільму виступив Ласе Халльстрьом, відомий такими стрічками, як «Шоколад», «Казанова», «Любий Джон» і, звичайно, ще однією стрічкою про друзів наших менших – «Хатіко».
 
2. «П’ятдесят відтінків темряви»
Прем’єра – 9 лютого
 
 
Хлопці, готуйтеся! Цьогоріч на День Святого Валентина знову дівчата тягтимуть вас на продовження фільму «П’ятдесят відтінків сірого», знятого за однойменним еротичним романом англійської письменниці Е. Л. Джеймс. 
 
 
Що безсумнівно, фільм точно має потішити гарними краєвидами, адже зйомки проходили у Франції та Ніцці.
 
3. «Голос монстра»
Прем’єра – 16 лютого
 
 
У середині лютого в український кінопрокат виходить екранізація світового бестселера письменника Патріка Несса «Голос монстра» (2011). Видання вийшло з ілюстраціями Джима Кея, відомого сьогодні як художника ілюстрованої серії про Гаррі Поттера. За роман і автор, і художник були відзначені нагородами: Несс – медаллю Карнеґі, Кей – медаллю Гріневей. 
 
 
Доволі цікавою є історія написання твору. Оригінальна ідея роману належить британській письменниці Шиван Дауд, яка на час написання твору вже була невиліковно хворою. Після її смерті видавництво «Walker Books» запропонувало дописати роман Патріку Нессу. Зворушлива історія про хлопчика й монстра зі снів, який допомагає дитині змиритися зі смертю матері, стала однією з найкращих дитячих книжок Великобританії.
 
4.  «Вуличний кіт на ім’я Боб»
Прем’єра – 2 березня
 
 
Життя Джеймса Бовена не було легким від початку. Батьки його розлучилися, коли той був ще дитиною. Згодом разом з матір’ю він переїхав до Австралії, де його життя також не було казкою: знущання у школі, чергове розлучення матері. Хлопцю діагностували шизофренію і маніакально-депресивний розлад. Згодом Бовен повернувся до Лондона і заробляв на життя, працюючи вуличним музикою. 
 
 
Ця історія, яка навряд чи залишить когось байдужим, про те, що навіть з найбезнадійнішої ситуації завжди є вихід. Часом лише одна випадкова зустріч здатна змінити долю. Варто лише дозволити цій зустрічі відбутися. «Щодня нам дають другий шанс, просто зазвичай ми не використовуємо його». Більшість свого життя Джеймс провів підтверджуючи цей вислів. Поки не зустрів кота Боба.
 
5.  «Красуня і чудовисько»
Прем’єра – 16 березня
 
 
Анімаційний фільм «Красуня і чудовисько» від студії «Walt Disney» побачив світ у 1991 році. Відтоді образи головних героїв однойменної французької казки існують в культурі саме у такій інтерпретації. У 2017 році на нас очікує рімейк однієї з найвідоміших історій кохання. У головних ролях такі відомі актори, як Емма Вотсон, Ієн Маккеллен, Емма Топсон, Стенлі Туччі. 
 
 
Чимало обговорень викликав вибір Емми Вотсон на роль Белль – сильної і ніжної дівчини, яку вважають дивачкою за її любов до книг (за мультфільмом). Але хіба це не органічне продовження для Емми Вотсон ролі Герміони Ґрейнджер? Наскільки вдалим був вибір, дізнаємося вже за кілька місяців.
 
6. «Король Артур: Легенда меча»
Прем’єра – 23 березня
 
 
Режисером пригодницько-фантастичного фільму «Король Артур: Легенда меча», знятого за романом Томаса Мелорі «Смерть Артура» (1485), виступив Гай Річі. Стиль режисера вгадується вже з трейлера до фільму і обіцяє сучасне прочитання класичної історії про одного з найзнаменитіших героїв англійських легенд. 
 
 
У головних ролях знялися такі відомі актори, як Джуд Лоу, Ерік Бана і навіть Девід Бекхем. Перед глядачем постане молодий Артур, який ще не підозрює, для чого був народжений.
 
7. «Дивергент, глава 4»
Прем’єра (світова) – 27 березня
 
 
У березні 2017-го на екрани має вийти заключна частина постапокаліптичних фільмів «Дивергент» та «Інсургент», знята за третім у цій серії романом «Аллегіант» американської письменниці Вероніки Рот. 
 
 
Однак через провальні касові збори стрічки «Аллегіант – частина 1», що вийшла у 2016 році, є вірогідність того, що прем’єру четвертого фільму буде перенесено на телеекрани.
 
8. «Сфера»
Прем’єра – 28 квітня
 
 
Навесні 2017-го виходить однойменна екранізація роману «Сфера» (2013) американського письменника Дейва Еґґерса. На екрані у головних ролях можна буде побачити Тома Генкса й Емму Вотсон. У фільмі йтиметься про інтернет-компанію «The Circle» – корпорацію добра і прозорості, де всі про всіх усе знають. Компанія змогла об’єднати в межах однієї системи електронну пошту, соціальні сторінки, банківські картки і послуги своїх користувачів. Та не все так оптимістично, як видається на перший погляд. Під приводом суспільного добробуту цифрова культура й інформаційна свобода нівелюють кордони між суспільним і приватним, а люди починають все більше прагнути масової любові й визнання. 
 

Роман-попередження Еґґерса, який вже порівнюють з антиутопіями «1984» Орвелла і «Який чудесний світ новий!» Гакслі, став жорсткою сатирою на сучасний світ інформаційних технологій, соціальних мереж і споживчих відносин.
 
9. «Темна Вежа»
Прем’єра – 27 липня
 
 
Прийдешній рік особливо потішить прихильників творчості Стівена Кінга. Влітку 2017-го на екрани виходить екранізація його циклу романів «Темна Вежа» – вершини творчості письменника. 
 
 
У центрі сюжету – пригоди групи стрільців на чолі з Роландом Дескейном, які прямують на пошуки Темної Вежі – міфічного місця, що підтримує світову рівновагу й утримує всесвіт від хаосу й руйнації. В одній з головних ролей можна буде побачити Меттью Макконехі.
 
10. «Воно» 
Прем’єра – 7 вересня
 
 
Ще одна кінопрем’єра наступного року – екранізація роману жахів Стівена Кінга «Воно» (1986). Уперше роман був адаптований для екранів 1990 року і транслювався у форматі двосерійного телефільму. Події відбуваються у штаті Мен, у вигаданому містечку Деррі, де семеро хлопців, зустрівшись віч-на-віч із чудовиськом-вбивцею, створюють «Клуб невдах» і вирішують знищити жахливе створіння, яке вони звуть «Воно». 
 
 
Чим здивує глядача нова екранізація твору славетного майстра жахів і трилеру, дізнаємося вже у вересні 2017-го.
 
11. «Той, хто біжить по лезу 2049»
Прем’єра – 5 жовтня
 
 
Восени на екрани виходить сиквел культового фільму «Той, що біжить по лезу», знятого за науково-фантастичним романом Філіпа Діка «Чи мріють андроїди про електроовець?». Події фільму відбуваються через 30 років після подій оригінальної стрічки. Поліцейський Кей випадково натрапляє на давно забуту таємницю, що підштовхує його вирушити на пошуки зниклого безвісти Ріка Декарта, мисливця за реплікантами. 
 
 
На екрані у ролі Ріка Декарта – незмінний Гаррісон Форд. Його напарником на кіномайданчику став Раян Гослінг, який зіграв поліцейського інспектора Кея.
 
12. «Сніговик»
Прем’єра (світова) – 13 жовтня
 
 
«Сніговик» – це кримінальна драма, знята за однойменним романом норвезького письменника Ю Несбьо. Головного героя його серії детективів – інспектора Гаррі Голе – порівнюють з Шерлоком Голмсом та Еркюлем Пуаро. У центрі сюжету кілька загадкових вбивств в Осло: протягом багатьох років під час першого снігопаду безслідно зникають одружені жінки, а на місці злочину з’являється сніговик. Саме Голе вперше вдалося встановити схожість між усіма вбивствами і вийти на шлях викриття злочинця. 
 
 
У ролі поліцейського інспектора Гаррі Голе – Майкл Фассбендер. Стрічка обіцяє добре полоскотати нерви глядачам.
 
13. «Убивство у "Східному експресі"»
Прем’єра – 23 листопада
 
 
Гарна новина для всіх поціновувачів класичного детективу: вже за рік на екрани має вийти фільм «Убивство у "Східному експресі"». Стрічка стане другою спробою кіноекранізації одного з найвідоміших камерних детективів Агати Крісті. Відомому бельгійському детективові Еркюлю Пуаро доведеться розслідувати жахливе вбивство в знаменитому «Східному експресі». 
 
 
Роль детектива зіграє режисер і продюсер стрічки, актор Кеннет Брана, відомий екранізаціями п’єс Шекспіра. Серед заявлених акторів також Пенелопа Крус, Джуді Денч, Джонні Депп, Мішель Пфайффер. Однак наразі важко сказати, чого очікувати від фільму, оскільки не маємо навіть тизера.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage