Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Подорожуємо з дітьми
Random

Твоє місто

Сьогодні  подорожі – невід’ємний елемент життя. А що робити, коли у вас діти віком до 3 років? Як заспокоїти енергійних малюків та створити для них максимально комфортні умови у транспорті? Пропонуємо кілька ідей, які допоможуть забезпечити дитину усім необхідним і зробити подорож приємною.

Спілкуйтеся з малюком. Говоріть про усе: куди їдете, чому туди прямуєте, що чекає на вас під час мандрівки, що будете їсти, коли повернетесь. Обговорюйте побачене у вікні: квіти, дерева, людей, тварин…Чим більше спілкування, тим спокійніша дитина.

Вірші, пісні, приказки допоможуть вам у дорозі. Будь-яка мама має в своєму арсеналі кілька завчених дитячих віршиків. Перед поїздкою можна вивчити декілька нових, або прихопити із собою книгу із поезією для малят. Окрім того, відомо, що римовані рядки швидше присипають дитину.

Книжки для дітей. Збираючись у дорогу, обов’язково прихопіть улюблену на той момент книгу дитини. Зважайте на вподобання і настрій малюка. Може йому подобається історія, може ілюстрації, а  може й інтонація, з якою читає мама. При нагоді придбайте кілька нових видань, щоб зацікавити малюка, найкраще, якщо вони відповідатимуть темі подорожі. Наприклад, на море можна взяти морську казку.

  

Обов’язково візьміть у дорогу улюблену ляльку чи іграшку дитини.  Малюк повинен знати, що хтось з ним розділить усі пригоди, побачене у вікні, поспіває разом пісень чи читатиме віршики, навіть якщо це іграшковий ведмедик.  Актуально використовувати іграшки для пальчикового театру: вони займають мало місця, але з їхньої допомогою можна створити безліч сюжетів.

Малювання – перевірений спосіб зайняти дитину. Звісно для дороги краще вибирати зручні варіанти, наприклад, магнітну дошку для малювання чи папір та кілька кольорових олівців. Можна задіяти і різні наклейки, але зважайте, вони повинні бути досить об’ємними, щоб малюк міг сам впоратися.

Останнім часом популярністю серед дітей користується тісто для ліпки. По-перше, воно не містить стільки токсичних речовин, як пластилін, по-друге, менше забруднює усе довкола. Ви можете ліпити різні фігурки разом, або ж дати можливість малюкові самостійно створювати персонажів із тіста.

Альтернатива іграшкам. Часто іграшки, які малюк хоче взяти в подорож дуже великі. Найкраще, обирати якомога компактніші та зручніші іграшки, або ж шукати цікаві речі, що зможуть замінити дитині бажаного трансформера абощо. Наприклад, музичні іграшки, головоломки на зразок «змійки», іграшки-шнурівки, імпровізоване кермо, ліхтарик, годинник, і навіть ключі.

  

Особливою популярністю користуються так звані «дорожні коробки»: у металеві контейнери (від цукерок, печива тощо) кладуть різноманітні магнітики (букви, цифри, фігурки). Малюк може створювати з них власні історії, гратися чи вирішувати з мамою найпростіші вправи, приміром, шукати конкретного персонажа серед інших.

Найпростіший варіант заспокоїти дитину в дорозі – пригостити її чимось смачненьким. Прихопіть із собою щось із того, що дуже любить малюк: печиво, цукерки, ягоди, йогурти тощо.  При нагоді, запакуйте у яскраві коробочки (дітей це приваблює).

Коли уже весь арсенал засобів вичерпаний, можете запропонувати дитині погратися на планшеті чи телефоні. Це може бути як перегляд фотографій чи мультфільмів, так і прості розвивальні ігри для малюків. Сучасні розробники додатків створили великий спектр корисних програм та ігор для наймолодших. Головне, слідкуйте, щоб дитина не захоплювалась і надто довго не гралась. 

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage