Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Книга затишку і тепла
Random
Дарія Цвєк – безсумнівно талановита господиня і майстриня. Але її книга «Малятам і батькам» - аж ніяк не кулінарний збірник. Це будинок, оповитий затишком і родинним теплом, ласкою і спогадами дитинства, п’янким ароматом страв та українською традицією. Тримаючи в руках цю м’яку книгу (останнє видання у суперпухкій палітурці) хочеться пригорнути її до себе і згадувати посиденьки у бабусі під час різних свят.
 
Перше, що вражає, - це тепло, з яким говорить про пані Дарію Мар’яна Савка у передмові до книги. Наскільки натхненно розповідається про життя «берегині» українських традицій! Як яскраво ілюструються її кроки на життєвому і творчому шляху!
 
Не змогла залишитись байдужою до тої душевності Дарії Цвєк, яку вона вкладає у своє ставлення до родинних та українських традицій, до повір’їв та символіки. Кожне свято, будь-то Різдво, Великдень чи іменини, прописане до найдрібніших деталей і органічно переплітається зі споминами дитячих років майстрині. І до кожного з них ретельно підібрані перевірені роками рецепти різних смачних страв: шоколадні «бомби» на ялинку, медова кутя до різдвяного столу, солоденька паска до великоднього кошика, святковий тортик для іменника і медівники для друзів. І, звісно, яке ж свято без веселощів? Колядки, гаївки, віршики, ворожіння чи просто забавлянки чудово доповнюють книгу.
 
Не можна не згадати художнє оформлення книги. Оригінальне шрифтове вирішення, чудові ілюстрації та яскраві фотографії прекрасно гармоніюють з пухкою палітуркою.
 
Назва книги «Малятам і батькам» дуже влучна. Адже тут можна знайти і цікаві історії для малюків, і простенькі страви для них; є й чудові кулінарні шедеври для господинь та традиції виховання дітлахів. Головне, що книга об’єднує родину, і для цього не обов’язково з’їжджатися з усіх усюд на Різдво чи Великдень. Всі ми в душі бережемо спогади про найближчих людей, з посмішкою згадуємо минулі роки, так само як це робила пані Дарія свого часу й донесла свої спогади і досвід до нас у цій книзі.
 
Спробувати рецепти Дарії Цвєк ще не вдалося, але про таку книгу, яка потішить і дорослих, і малих, мабуть мріє не одна жінка ;-)

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage