Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Надзвичайно важливо говорити з дітьми про любов до природи та бережливе ставлення до неї з самого малечку. Тож сьогодні, 22 квітня, у Всесвітній день Землі, ділимось з вами трьома книгами про екологію та захист довкілля для дітей молодшого шкільного віку. Та ми певні, що ці книги сподобаються і дорослим читачам! :)

  

Принцеса Олівія досліджує неправильну погоду«Принцеса Олівія досліджує неправильну погоду», Люсі Гокінґ

Ця книга крізь захопливу художню історію пояснить дітям усе-усе про загрозу кліматичної катастрофи.

Це початок нової серії пригодницьких і пізнавальних книжок від авторки бестселерів Люсі Гокінґ — доньки відомого фізика Стівена Гокінґа, разом з яким вони створили серію книжок про Джорджа.

Принцеса Олівія з радістю покидає королівський палац у горах, після того, як Королівство Алез вирішує, що більше не потребує королівської родини. Тепер дівчинка може облишити нудні принцесячі уроки та вивчати справжні цікавинки, як-от вулкани, океани й космос!

Але Олівія зовсім не готова до того світу, що чекає на неї. Щільні темні хмари низько стеляться над містом, річки переповнені сміттям, і з погодою щось діється... Разом з новими друзями Олівія хоче розгадати загадку такої неправильної погоди та врятувати Алез від кліматичної катастрофи, доки ще не пізно!

Ілюстрації: Зої Персіко.

Переклад: Вікторія Зенгва.

    

Місія «Місія "Порятунок": дельфіни», Євгенія Завалій

Це видання містить художню історію про дельфінятко Матіса, який страждав у дельфінарії, та хлопчика Марка, який вирішив йому допомогти, а ще — пізнавальну частину з цікавими фактами про дельфінів.

Знайомство хлопчика Марка, який не розмовляє, з маленьким дельфінятком на ім’я Матіс переросло у глибоку і дивовижну дружбу. Марк дбає про Матіса в дельфінарії і водночас розуміє, що його друг потребує найважливішого — свободи. Адже у дельфінарії ці чудесні тварини дуже страждають від тісняви і сліпнуть від хлорованої води. Марк вигадує спосіб, як звільнити Матіса та його батьків, а також — решту дельфінів. Але чи вдасться хлопцю порятувати своїх улюбленців? Читайте у третій книзі письменниці Євгенії Завалій із серії «Місія “Порятунок”».

Ілюстрації: Марія Шевченко.

   

Ловець пластику та інші професії майбутнього«Ловець пластику та інші професії майбутнього», Софія Россі та Карло Канепа

Пізнавальна книга про професії, які можуть з'явитися в майбутньому через зміни у природі. А ще всередині цієї книги є цікаві запитання і тести!

Як ловець пластику може рятувати океани від забруднення? Чи вмітиме кравчиня ДНК вирізати та лагодити геноми, уражені захворюванням? І чи вдасться клонувальнику вимерлих видів зберегти ті, яким загрожує небуття?

Завдяки цій книжці ви дізнаєтеся, що за кілька років, можливо, матимете змогу відроджувати біологічні види, що вимерли багато тисяч років тому, чи будувати будинки в неможливих місцях. Ви зможете відкривати захворювання, про існування яких ми зараз навіть не підозрюємо, або ж очищувати повітря, яким дихаємо.

Ілюстрації: Лука Полі.

Переклад: Ксенислава Крапка.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage