Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бутенко Анна

«Кохання — це єдине, у що варто вигравати»

Нарешті світ побачила така довгоочікувана новинка від норвезької письменниці Ґюдрун Скреттінґ «Твоя Вільма». Знову авторка представила перед нами цікавезну історію життя головної героїні Вільми, яка полюбилася читачам ще кілька років тому. Так-так, це вже друга книга, яка іде як продовження роману «Три чоловіки для Вільми». Читати новинку, яка вийшла з-під пера авторки, звичайно, краще після вивчення першої книги, але це і не є обов’язковим, адже можна насолоджуватися цією книгою і як окремою історією.

Отож в центрі сюжету є все ті ж головні герої: Вільма, її партнер Роберт, друг Амді. А от далі з’являються в канві роману і подруга Сьольві, і колишні дівчата Роберта, і новий герой книги Руне, з яким Вільма буде далі розплутувати родинні клубки. Книга написана дуже просто, легка у сприйнятті, але в той же час підіймає безліч важливих питань: роль родичів далеких і зовсім невідомих у формуванні картини життя, важкість побудови власної родини з партнером, ревнощі у парі та багато інших.

Наприклад, чи багато хто замислюється про вплив батька на формування світогляду дівчини? Головна героїня Вільма прожила все життя без батька і, стикнувшись з чоловіками у дорослому житті, просто не знає як себе поводити і відчувати: «Я прожила у світі без чоловіків. І ніколи навіть не могла уявити, що хтось може думати і мріяти про мене». Але ж кожна людина у нашому житті, кожна зустріч впливає на світогляд: «Таким є і наш світ. Повним людей, яких хтось любив. Повним життя, що торкнуло інших, залишило сліди, сформувало спогади. Чи то улюблена мама, чи проблемний син. Чи акушерка, чи адвокат верхового суду. Чи переможці по життю, чи ті, хто все програв».

От і Вільма з усіх сил намагається пристосуватися у цьому незвіданому світі, знайти для себе ту різдвяну радість, як називають бегонією у Норвегії.

Книга «Твоя Вільма» відкриває для читачів нові родинні таємниці, загадки, які треба розгадати героям роману. Невідомі старовинні фото, заховані під дошки будинку, любовні надписи. Запевняю, що вас не відпустить ця книга, поки ви не дізнаєтеся правду. 

Трохи привідкривши завісу, можу сказати, що звичайно переможе кохання, бо інакше і бути не може: «Я просто уявляла, що решту свого життя проведу в обіймах Роберта. Щаслива пара сіамських близнюків — на прогулянках, у супермаркеті, в кіно та на концерті. В усіх на виду. Робитиму ті речі, що люди у парі мають за належне: їстиму чіпси в обіймах, під час закупів радитимусь, що приготувати на вечерю. Можливо, ми будемо кпити одне одного за підгорілий соус або через інструкцію з прання на етикетці сорочки. І ще — прокидання поруч з іншою людиною. Мені більше нічого не потрібно».

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage