Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рудюк Анастасія

Щоб знищити майбутнє, достатньо просто стерти пам’ять про минуле. Саме тому окупанти десятиліттями створювали хибну історію про нашу країну, підміняючи історичні події та стираючи імена наших видатних діячів та діячок. Вони це робили тоді, вони це роблять зараз. 

Століттями нас намагались стерти з історії та карт світу, проте усі намагання виявились марними. У чому секрет? У відважності, любові до своєї країни та пам’яті про нашу спільну боротьбу, в якій брали участь предки, і до якої долучаємось ми. 

Ми впевнені, що кожна сім’я зберігає свою історію, яку варто пам’ятати та передавати наступним поколінням. Старий Лев зібрав для вас кілька порад, які можна застосовувати тут і зараз, щоб пам’ять про ваших предків ніколи не стерлась з архівів.

  

Почніть з діалогу та фотографій

Найкращий спосіб дізнатися про життя своєї сім’ї — це зазирнути у сімейний фотоальбом та розпитати своїх близьких. Поцікавтесь у своїх батьків, бабусь чи дідусів про сімейні історії. Загляньте в альбом, де зберігаються фотографії пам’ятних моментів вашої родини. Хто ці люди? Чим вони жили? Про що мріяли?

  

Вивчайте історію вашої рідної місцевості

Неважливо, народились ви в селі чи місті. Кожна місцина має свою історію, своїх героїв та пам’ятні дати. Почніть з дослідження в інтернеті, яким було ваше рідне містечко сто років тому. Яка в нього історія? Чим воно відоме і чи є місцеві легенди? 

   

Якщо є можливість, відвідайте рідні місця

Повертатись додому — це розкіш, яка багатьом з нас поки недоступна через війну та окупантів. Втім, якщо ви можете приїхати додому на вихідні, походити рідними місцинами, поговорити з бабцями на лавці та розпитати їх за життя — використовуйте цю можливість! Усні історії та перекази завжди цікаві, можливо трішки фантастичні, але точно вартують того, щоб їх почули

   

Зазирніть в архіви інтернету

Зараз є достатньо сайтів для того, щоб дослідити походження свого прізвища або знайти людей з таким самим прізвищем в обраному регіоні. Пошуки в інтернеті можуть допомогти вам зібрати цілісну картину свого походження, історії прізвища або знайти можливих далеких родичів.

  

Занотуйте свої результати у «Книзі мого роду»

Для того, щоб пам’ять про родину не зникла з часом — записуйте всі свої пошуки! А найзручніше для цього вести «Книгу мого роду». У виданні ви можете записувати імена, інформацію про свою сім’ю чи про своє рідне містечко, залишати улюблені бабусині рецепти та родинні легенди. А найкраще — якість видання дозволить передавати його своїм дітям і зберегти вашу родинну історію.

   

Бережіть пам’ять про своє минуле, підтримуйте близьких, вчіть свою історію та історію країни. Старий Лев бажає вам успіхів у дослідженнях, ми віримо, що ваша родина зберігає безліч вартісних історій! 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage