Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Ви ще не забули морські пригоди друзів-відчайдухів із книги «Маламандер» Томаса Тейлора? Та, здається, на Гербі Лемона та Вайолет Парму чекають нові таємниці та випробування! Жодного дня без халепок! А як друзі будуть вирулювати із усіх складних ситуацій, які звалюються на їхні милі голівоньки – дізнаємося із неймовірно захопливої новинки від Старого Лева, книги «Ґарґантіс»!

«– Книга – мов дзеркало, – озивається котячий голос.

Ми завжди бачимо в ній себе».

Автор книги – Томас Тейлор, британський дитячий письменник та ілюстратор. Якщо ви ще не чули – саме він проілюстрував обкладинку оригінального британського видання першої книжки про Гаррі Поттера! Але повірте, писати книги Томас уміє не згірш, ніж малювати! Автор народився у сім’ї моряків, обожнює водну стихію, тому й книги у нього виходять такі захопливо-магічно-реалістичні! А ще Томас Тейлор обожнює гуляти берегом моря, шукаючи різні скарби та унікальні штукенції, як і одна із персонажок його книг, місіс Копалина!

Правила роботи у столі згуб та знахідок

- Зберігай спокій і тисни усмішку.

- Не очікуй очікуване.

- Ніколи не тримай змій у шухляді зі спіднім.

Герберт Лемон працює черговим у столі згуб та знахідок готелю «Ґранд Наутілус». Це той самий Гербі, який у ранньому дитинстві пережив кораблетрощу і якого за загадкових обставин вимило на берег у ящику із лимонами поблизу похмурого морського готелю. З того часу він там живе, працює та час від часу потрапляє у небезпечні пригоди.

Який стосунок має Лемон до пароплава «Легендарний», що десятиліття тому зазнав страшної катастрофи?! Питань набагато більше, ніж відповідей! Але Гербі з Вайолет ще ті нишпорки! Їм до снаги все!

Ґарґантіс, Бездонний Каптур та Святий Химерій

У Морському Аду нудно не буває, у цьому вже всі переконалися. Не встигли Вайолет та Гербі прийти до тями після халепок із Маламандером, як на горизонті з’являється… страшний Ґаргантіс, небесно-морське чудовисько, якого до дрижаків у тілі бояться усі рибалки, та і взагалі усі без винятку жителі готелю «Ґранд Наутілус»!

Ось тільки наших героїв не так легко налякати! Вони готові йти на будь-які ризики, тільки щоб розгадати усі-усі таємниці!

Ким насправді був Святий Химерій, якого цілі століття вважали покровителем усіх рибалок?! Що за моторошний незнайомець з’являється на порозі готелю, чиє обличчя заховане у широченному каптурі довгого навощеного плаща, а у руках тьмяніє залізна скринька? Які загадкові письмена вкривають рибопляшку, яку місіс Венді Копалина (професійна прочісувачка пляжів) знайшла на березі моря, ледь не поплатившись за це власним життям?! Гербі та Вайолет потрібно швидесенько в усьому розібратися! Доки, як співається у шанті (пісні морів) не рухнули Адівські скелі!

Від постійних штормів трясеться земля, а на Адівських скелях починають з’являтися тріщини… Чи встигнуть друзі врятувати готель, рибалок і … себе?!

«Набережну накрив найнещадніший шторм, обернувши море на розлюченого звіра та пославши вітри, що заввиграшки здеруть емаль із ваших зубів. Лише диваки та безумці поплентаються до Морського Аду о цій порі року…»

«Над круглим столом у хмарах звивається довгий, виткий обрис з плавниками по боках. У повітрі луплять дві велетенські, як у синього кита, ласти, тільки з довгими, закрученими пазурами, аж буревісні хмари кучерявляться та іскряться блискавицями. Опущене ротище, всіяне зубами й бивнями роззявляється під чудернацькою приманкою, що теліпається з чола монстра. А його велетенські іхтіозаврові очі бігають туди-сюди, ніби щось шукають».

То страшний небезпечний Ґаргантіс? Чи засмучена Ґандзя, яка втратила щось насправді їй дуже важливе?! Розгадаємо разом цю таємницю?!

Мудрість від Венді Копалини

«… треба брати від життя все, поки можеш.

Співати! Прочісувати пляжі!

Наливати чай своїм друзям і пекти тортики!

Може, менше курувати і більше розважатися».

Разом із Гербі та Вайолет юні книголюби підкорюватимуть морські простори, переживуть страшні шторми та громовиці, розгадають столітню таємницю Ґарґантського сяйва, і, найголовніше, увесь цей час будуть разом, підтримуючи одне одного. Адже справжня дружба – це те, що помножує твої сили у десятки разів! А гумор та оптимізм рятують навіть із, здається, безвихідних ситуацій!

Друзі не дозволять впасти у відчай, а огорнуть таким теплом, любов’ю та турботою, що зрозумієш: вони – теж твоя сім’я, яка приймає тебе безумовно, яким ти є насправді.

А ще у Гербі та Вайолет з’явиться новий товариш – 16-річний сміливець та мрійник Порив Західний, електричний човен якого «Жвава Іскра» допоможе врятуватись нашим героям від численних небезпек та навіть… врятує їм життя!

« – Ти – моя посіпака, Ві. Я б ніколи не залишив тебе в біді.

– Постривай, я не твоя посіпака, – Вайолет кидає в мене шкіркою від мандаринки. – Це ти мій посіпака!

– Нічого подібного! – шпурляю назад шкуринку. – Я тут Шерлок Голмс. А ти Ватсон.

– Я не Ватсон! – скрикує Ві, регочучи. – Хто взагалі хоче бути Ватсоном?».

« …може, зрештою, не так важливо, які страшні речі спіткали мене в минулому чи що мені принесе майбутнє, тому що нині, тут і зараз, у колі моїх друзів, я думаю, що Мартинова картопелька смакуватиме як ніколи добре. Але тільки якщо ми не дамо їй охолонути».

Неймовірної краси та атмосферності ілюстрації Тома Бута захоплять читачів не менше, ніж сама історія! А ще, завдяки мапі бухти на форзаці книги, ви матимете можливість самому поблукати Морським Адом! Якщо не страшно, звісно!

Чи зустрінуть Гербі та Вайолет своїх батьків?! Які ще неймовірні пригоди вони переживуть?! Із нетерпінням чекаємо продовження серії – книгу «Жахотінь» Томаса Тейлора!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage