Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рудюк Анастасія
Знайти себе в сюжетах: різні історії про різних жінок
Жінки. Слово, що об’єднує успішних кар’єристок, лагідних матерів, амбіційних дівчат та непередбачуваних юнок. У всіх різна зовнішність, вірування та погляди на життя. Але кожна з них особлива та неповторна. Жінки досягають професійних вершин, кохають до останку та обіцяють собі не здаватись навіть в найважчі моменти життя. У цій добірці – п’ять книг, які допоможуть вам краще зрозуміти жінок і, можливо, заразом ще й себе.
 
Для того, щоб зрозуміти, як балансувати між життям та роботою:
«Вибачте, на мене чекають», Аньєс Мартен-Люган
 
Яель – успішна, розумна та приваблива жінка, яка побудувала навколо себе фортецю. Вона не шкодує себе та не підпускає людей надто близько. На Яель насправді ніхто не чекає, крім робочих емейлів, набридливих дзвінків від родичів та суцільної втоми. Ця жінка має розпланований графік, амбіції та ні хвилини на почуття. Проте її відданість кар’єрі — це вибір чи самозахист?
 
«Прийміть тільки одну мою пораду: додайте в своє життя трохи пристрасті, розслабтесь, трохи поживіть і все піде на краще. Так ви станете ще кращою», — цитата з книги.
 
 На Яель чекає повернення до чуттєвості, нові обов’язки та досить довгий шлях для того, щоб полюбити спочатку себе, а потім когось іншого. І цю подорож разом із головною героїнею можете розпочати й ви.
 
 
 
Для того, щоб дізнатися про долю жінок у бурхливі часи нашої історії:
«Три Марти», Ірина Савка
 
У центрі родинної саги — три жінки, три кохання одного чоловіка. Вони намагаються сповна жити та не здаватися під вітрами долі. Події роману переносять читачів до найпохмуріших сторінок української історії. Часи війни, панування енкаведистів, колгоспне ярмо та репатріація лишили слід на долях тисяч людей.
 
«В основу книжки лягли правдиві епізоди, які почула від своїх батьків, односельців. Мені хотілося показати життя українського села в минулому столітті, його побут, культуру, атмосферу. Важливо, щоб ці скромні прості люди лишилися не лише у приватній пам’яті. Я писала, як мені йшло, відтворювала минуле і проживала заново досвіди свого роду», — розповідає авторка Ірина Савка.
 
Роман «Три Марти» відкриває завісу історії минулого століття з іншого боку. З боку сильних жінок, які любов’ю та вірою зцілювали рани.
 
Для того, щоб розвіяти міфи про «слабку» стать:
«Залізна вода», Мирослав Лаюк
 
У школах нам розповідають про Лесю Українку як про знесилену хворобою жінку, яка писала вірші та намагалась не плакати. Частково це правда. Але Мирослав Лаюк розповідає ще й про те, що Леся Українка долала маршрути в карпатські села нарівні з усіма, вела за собою людей та при тому переживала втрату коханого.
 
Мирослав Лаюк розповідає: «Я провів дитинство у селі, де жила піаністка, в якої Леся зупинялася. Під час карантину кілька разів поїхав до Буркута і піднявся на гору, на яку нібито підіймалася Леся. На верху зустрів мотоцикліста — прапраправнука чоловіка, який нібито звозив із полонини для Лесі молочну сироватку, в якій та нібито купалася, щоб лікувати кістки. Герої цього твору ідуть за Лесею чи зустрічають її, вони тривожні і пристрасні, вони всі чимось одержимі».
 
 
 
Для того, щоб пізнати природу психологічних проблем:
«Під скляним ковпаком», Сильвія Плат
 
Під скляним ковпаком  обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
126 грн
У КОШИК Icon
Естер – молода та талановита юнка, яка попала на журналістське стажування в Нью-Йорк. Всі очікують від неї успіху та великих звершень. Навіть сама ж Естер ставить собі зависоку планку, до якої занадто боляче тягнутись. Її чекає доросле життя, визначеність та заміжжя. І протягом роману думки та неприємні випадки життя накочуються хвилею та руйнують психологічне здоров’я героїні.
 
«То була одна з причин, чому я не хотіла виходити заміж ніколи в житті. Найменше я прагнула цілковитої безпеки чи бути місцем, звідки вилітає стріла. Я хотіла змін і захоплень, я хотіла сама вистрілюватись навсібіч вогняними перами — кольоровими, як хвости феєрверків у День незалежності», — цитата з книги.
 
«Під скляним ковпаком» — це терапевтична мандрівка думками двадцятилітньої юнки. Невизначеність, амбіції, драми та нервові зриви.
 
Для того, щоб просто відпочити та поностальгувати:
«Спитайте Мієчку», Євгенія Кузнєцова
 
Сестри Лілічка та Мієчка приїжджають в село до бабуні, щоб сховатись від звичайного життя. Там вони відчувають літо, яке має смак дикої малини, прогулянок босими ногами по траві та обідів на веранді. Адже іноді найкраще вирішення проблем в дорослому житті — це дати собі час їх не вирішувати.
 
«Бо життя не завжди можна жити, часом треба від нього сховатись», — цитата з книги.
 
«Спитайте Мієчку» — це роман про родинні цінності, ностальгійність та такі різні долі жінок, які опинились під одним дахом.
 
Жінки. Тепер це слово не звучить набагато складніше та розмаїтіше? Адже воно об’єднує стільки різних історій успіху, кохання, дружби та складнощів. У кожній книжці можна знайти щось про себе або ж для себе. І це чудове рішення: провести літній час з книжкою про завжди вільних та неповторних жінок!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage