Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тимофієнко Вікторія
Знайомство з містельфами
Письменниця Галина Вдовиченко розповідає: у середмісті Львова на дахах живуть крихітні крилаті дівчата і хлопці — містельфи. Це міські ельфи. У кожного з них — своя вежка, своя робота і спільні розваги в повітрі. А ще на всіх них чекає чимало пригод і випробувань – все це на сторінках книжки «Містельфи» (з ілюстраціями Анни Ломакіної). Та перш ніж читати про це, нумо знайомитися з героями книжки!
 
Дафна
 
Містельфійка з чудовими каштановими кучериками аж до плечей. Голівку Дафни прикрашає плетена шапочка. Вона обожнює плетення на дротиках. Вони завжди при ній, щоб поплести, щойно трапиться хвилинка. Дафна плете не тільки одяг. Майже всі речі в її оселі вона сплела сама.
 
У дівчини є ранковий ритуал: вона грає у флюгер. Для цього містельфійка стає на верхівку вежки, хапається рукою за тоненький шпиль і дозволяє вітру гойдати себе туди-сюди. 
 
 
Агата
 
Білявка Агата полюбляє читати. Вона навідується до міської бібліотеки щодня і проводить там годину за годиною, зі захватом гортаючи сторінку за сторінкою. Завдяки цьому вона – справжня ходяча енциклопедія, що часто стає їй та її друзям у пригоді.
 
Також містельфійка пише власні книжки. Агата сама зшиває їх та малює ілюстрації.
 
А ввечері літає на концерти до Опери, філармонії та Співочої катедри, бо музику вона любить так само сильно, як і книжки.
 
 
 
Остап
 
«Розв’язання проблем дорожнього руху в місті» – це головна ціль містельфа Остапа. Він щодня сконцентровано вивчає креслення і схеми міських доріг, якими замінив шпалери у своєму домі.
 
Сидячи за роботою, Остап – сама серйозність, але друзі його знають як веселого хлопця з неслухняним пасмом волосся, що завжди спадає на око.
 
 
 
 
Бруно
 
Бруно справжнісінький педант. У його оселі ідеальний порядок. У вільний час він літає на інші горища з інспекцією і нагадує людям, що час навести лад.
 
Коли настає його з Остапом черга допомагати в містельфійській пекарні, він завжди нагадує про це приятелеві. Бруно чудовий друг, завжди прийде на допомогу і готовий пожертвувати будь-чим, навіть своїм улюбленим шаликом.
 
 
Тея
 
Руденька містельфійка Тея – пекарка. Її пекарня розташована поруч із оселею. Вона прокидається рано вранці, раніше за все місто, щоб встигнути напекти запашних бубликів з маком, які так полюбляють містельфи на сніданок.
 
Під час роботи її фартушок притрушений борошном, а разом із ним волосся і навушники, які вона знімає тільки перед сном. Завдяки ним вона чує все, що відбувається навкруги: місто, друзів, музику, птахів і навіть шелест вітру понад дахами.
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage