Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся
Захоплива фентезійна п’ятірка для підлітків: міфи, легенди та вигадані світи
Давні перекази, пісні, казки, міфи та легенди – це те, що тисячоліттями передається з покоління в покоління, відображаючи душу народу. Фольклор – це також безцінне джерело натхнення і для письменників, яке не «пересохне», допоки хоч одна людина «п’є» з нього. Допоки усна народна творчість увіковічнюється на папері. І допоки ми читаємо.
 
Хоч пропонована збірка книжок розрахована на підліткому аудиторію, вона припаде до смаку і дорослим читачам-поціновувачам якісної фентезійної літератури.
 
 
 
Джесіка Дей Джордж, «Сонце і Місяць, Сніг і Лід»
(«Видавництво Старого Лева», 2018)
 
«Давним-давно, далеко звідси, у королівстві снігу та льоду настав день, коли здалося, що зима ніколи не закінчиться… Люди подейкували, що цей мороз триває уже сотню років, і побоювалися, що він триватиме ще стільки ж. То не була звичайна зима, але ніхто й гадки не мав, яка зла відьма чи троль зачаклували вітри і наказали їм вити так люто». Якось наймолодша з дев’яти дітей дроворуба Ярла Оскарсона, котра була безіменною, врятувала чарівного білого оленя, за що той подарував дівчині ім’я та наділив даром розуміти мову тварин. Під час однієї завірюхи до дроворубової хатини прийшов величезний білий ведмідь-ізбйорн, пропонуючи угоду: якщо дівчина погодиться прожити з ним у палаці один рік та один день, її сім’я заживе у багатстві та славі…
 
«Сонце і Місяць, Сніг і Лід» – казкова, сповнена старонорвезького колориту історія, читаючи яку усе описане оживає просто на очах: герої, вбрані у народні строї та зайняті своєю щоденною роботою, сувора природа, міфічні істоти. Це роман про випробування марнославством, труднощами та смертельними небезпеками, про незламність духу та даної обіцянки, а також про те, що сміливі, рішучі та чисті серцем заслуговують на щастя.
 
 
Анастасія Лавренішина, «Дрімучий ліс»
(«Фонтан Казок», 2018)
 
 Десь на самому краю світу є дивовижна місцина – Дрімучий ліс, володаркою якого є могутня рогата відьма, котру усі називають Старою. З нею проживає дівчина Уляна, яка не пам’ятає, хто вона та звідки. Одного разу відьма відправляє свою ученицю у ті закутки лісу, куди їй самій – зась, вимагаючи принести звідтіля Відьомську книгу. Шукаючи книгу та Дивоцвіт – квітку, яка може виконати будь-яке бажання, – Уляна натрапляє на зачарованого Сірого Вовка…
 
Віщий Птах, який віщує майбутнє, Жовтий змій, що охороняє ліс, Чорний Змій, котрий стає на бік зла, – це далеко не всі міфічні істоти, що зустрінуться на сторінках книжки.
 
«Дрімучий ліс» – динамічна, чарівно-пригодницька повість про вічну боротьбу добра і зла, про вибір та відповідальність, про важливість благородних, щирих помислів й відважності духу як надійних дороговказів навіть у найтемнішій темряві.
 
 
Марина Макущенко, «Темний бік будинку»
(«Видавництво Старого Лева», 2018)
 
Домовики, привиди, химери, німфи, русалки та інші міфічні істоти споконвіку непомітно проживають поруч із людьми, назавжди залишаючись захисниками навіть покинутих осель. В одному  старому київському будинку, у сім’ї домовиків, живе Яра – дівчина-Нічниця, яка дуже відрізняється від свого оточення. Мандруючи нічним Києвом та знайомлячись з його потойбічними мешканцями, вона прагне зрозуміти свою відмінність від інших. Тим часом у місті починають відбуватися страшні злочини, спричинені темними силами – і лише Ярі до снаги знайти їх, як і відкрити таємницю свого народження…
 
«Темний бік будинку» – це історія про дорослішання та прийняття себе, про важливість збереження історичної архітектури як запоруки того, що старі Будинки таки житимуть  заради нових ідей і нових Духів.
 
 
Наталія Матолінець, «Гессі»
(«Vivat», 2018)
 
Початок ХХ століття, невеличке містечко, в якому мистецтво користується величезною пошаною, а культура досягла неабиякого розквіту. Гестія Амалія – здавалось би, звичайна 15-річна дівчина, яка понад усе любить фотографувати, тож ніколи не розлучається зі своєю фотокамерою. Однак подарований незнайомцем апарат – магічний, фотографуючи яким Гессі прагне зробити усіх довкола щасливими.
 
Справжній світ дівчини перетинається з невидимим світом загадкових подій та яскравих снів: старший брат Аїден хоче повернутися зі світу мертвих додому, щоб попередити Гестію про небезпеку…
 
«Гессі» – це роман-поєднання розкішної атмосфери Belle Époque та давньогрецької міфології, історія про внутрішню магію любові, доброзичливості та уваги до інших, яка здатна творити цілком реальні дива, довіру, дружбу та вміння знаходити щастя навіть у дрібницях.  
 
 
Аліна Штефан, «Реальність Барґеста»
 («Видавництво Старого Лева», 2018)
 
Тільки уявіть: існує паралельний світ, заселений усіма істотами, вигаданими коли-небудь людиною! Це – реальність Барґеста, яка отримала свою назву від імені величезного чорного собаки, міфічної істоти з Британії, що, за легендою, викрадала неслухняних дітей.
 
«Цей світ – конструктор, де ретельно все зібрано з міфів і легенд, які будь-коли створювала ваша уява. Ваша людська уява. Але все живе завжди потребує пам’яті, щоб зрозуміти себе і своє призначення». Саме сюди потрапляє, викрадена книгою-перевертнем, дівчинка Мала. На її пошуки подаються старші сестри – Читачка і Дзиґа, – а також їхні нові друзі Троль та Чеширський. Та чи зможуть вони врятувати не лише наймолодшу сестричку, а й увесь казковий світ, якому загрожує зникнення?
 
Захоплива повість «Реальність Барґеста» сповнена небезпечних пригод та найнесподіваніших поворотів сюжету. Вона вкотре нагадує: світ, який не пам’ятає минулого, приречений на втрату і свого майбутнього...
 
Більше книжкок жанру фентезі від Старого Лева можна переглянути за посиланням https://starylev.com.ua/tags/fentezi

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage