Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Коляда Олена
З нірки — у казку. Мишачі книжки
Мишенятка здавна чинили загрозу для книжок: скільки прикрощів завдали вони бібліотекарям минувшини, а, тим не менше, стали натхненням не для одного дитячого письменника. Маленькі, кумедні та спритні — вони зачаровують малюків, бентежать дорослих і дражнять котиків. Вони постають у книжках мандрівниками та дослідниками, пустунами й ласунчиками, майстрами, музикантами та порадниками. Ось вам перелік книжок, цілковито присвячений шкряботушкам та їхнім родичам.
 
«Мануель і Діді», Ервін Мозер
 
Двійко спритних та винахідливих мишенят Мануель і Діді мають захопливе життя, а книжка Ервіна Мозера — своєрідний календар їхніх пригод: у кожну пору року, в спеку чи негоду мишенятка знаходять розваги, винаходять пристрої, втрапляють у халепи й виплутуються з них з незмінним оптимізмом і мишачою мудрістю. Кожна історія супроводжується кумедними малюнками автора і складається всього з кількох речень — в самий раз для читайликів-початківців.
 
 
 
 
 
 
 
«Миша з метро», Барбара Рід
 
Як і чим живуть миші під містом, що таке Щедрий Закут та Край Тунелю і чи є краще місце для мишеняти, ніж станція метро? На ці питання відповість мишко-книжка Барбари Рід «Миша з метро». Маленькі читачі відправляться у небезпечну, але повну чудес мандрівку з симпатичним мишеням Шастиком, переборють страх перед чудовиськами та зустрінуть нових друзів.
 
 
 
 
«Пригоди маленького сірого Мишенятка», Надійка Гербіш
 
Чотири книги Надійки Гербіш з серії про Мишенятка покажуть малюкам красу й загадковість цього світу, навчать називати кольори, дерева і квіти, рахувати, а ще розкажуть про мінливість природи, важливість бути потрібним, чуйним, люблячим відкритим до світу, але відданим своєму дому.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Мишачий дім Сема і Джулії», Каріна Схапман
 
Нідерландська майстриня Каріна Схапман створила казкову модель мишачого світу — маєток з картону і пап’є-маше, з безліччю красивих деталей та дрібниць, а мешкають там маленькі вовняні мишки. Зрештою, дивовижна споруда опинилася на сторінках книги про мишенят Сема і Джулію, де вони просто живуть, спілкуються з сусідами, граються, печуть млинці, будують таємну хатку та влаштовують собі всілякі розваги. Історії про них невимушені, але зворушливі, до того ж, розглядати чудові ілюстрації книги можна нескінченно.
 
 
 
 
 
«Як мишка Летиція літала на місяць», Наталія Чуб
 
Одна маленька мишка на ймення Летиція вірить, що місяць — це величезний шматок ароматного, дірчастого сиру, і мріє потрапити на нього. Дива трапляються, й однієї ночі добра мишача фея відправляє Летицію в самій лише рожевій піжамці прямісінько на місяць, який дійсно виявляється сирним мишачим королівством зі своїми мешканцями і поважною королевою.
 
 
 
 
«Маленьке левеня і львівська мишка», Андрій Курков
 
Книжки-прогулянки Львовом стали доброю традицією для ВСЛ. Згадайте лишень «Казку про Старого Лева» Мар’яни Савки. Цього разу перед читачем знову постають досить незвичайні мешканці міста: циркове левеня та вулична миша, щоправда, гулятимуть вони здебільшого під землею, а точніше - під вулицею Городоцькою. Це історія несподіваної дружби та ще більш несподіваних відкриттів про сміливість, силу духу і характер.
 
 
 
 
 
 
 
«Неперевершений Сильвестр», Дана Кавелі
 
Непроста доля у маленького сірого мишенятка на ім’я Сильвестр. Люди зазвичай лякаються таких як він, і навіть можуть раптово поцілити капцем, а інші тваринки просто не бажають знатися з сірою мишею. Проте одного разу Сильвестр відкриває для себе музику, й починає грати на крихітній саморобній скрипці. Це зворушлива та яскрава книжка про самотність і щастя дружби, й про те, що навіть маленьке мишеня може мати велике вразливе серце.
 
 
 
 
  
«Мишеня Пік», Віталій Біанкі
 
Твори Віталія Біанки — своєрідна класика, що має як художню, так і енциклопедичну цінність. «Мишеня Пік» — історія про нелегке життя мишенятка у дикій природі. Закони лісу і виживання, небезпека на кожному кроці, але водночас краса і загадковість світу — ось, що являє собою книга, яка набула ще більшої чарівності, завдяки художнім ілюстраціям Ольги Кузнецової.
 
 
 
 
 
 
 
 
«Як змайструвати автомобіль» та «Як змайструвати літак», Мартін Содомка
 
Книги Мартіна Содомки — справжній подарунок для маленьких поціновувачів техніки, адже вони кумедно і захопливо розповідають про конструювання автомобіля та літака,  розкривають секрети роботи двигуна, зчеплення і гальм, особливості таких загадкових речей, як кермовий редуктор або фюзеляж і фурнітура, та навіть пояснюють, що таке підйомна сила. Але це вам не нудний підручник з механіки, бо майстер-клас весело та жваво проводять друзі-умільці: пацючок Арні та горобець Зила. 
 
 
 
«Невгамовне мишеня», Джон Батлер
 
Солодка казка на сон прийдешній, яку залюбки слухатимуть малючки, та ще й рахуватимуть в процесі. Вона розповідає про десяток звіряток, що затишно вмостилися у маленькій нірці, й почали засинати, аж раптом крихітне мишеня завовтузилось і повідомило всім, що йому тісно! Доведеться облаштовуватись по-новому. Окрасою видання стали чарівні ілюстрації автора, на яких звірятка так схожі на плюшеві іграшки.
 
 
 
 
 
 
«Мишкові миші» Галина Вдовиченко
 
Книга «Мишкові миші» не тільки познайомить дітлахів з усіма видами і родичами мишок, але й розповість, як створюється справжній музичний гурт. Михайлик — звичайний хлопчик, але він водить незвичайну дружбу з мишенятами: серед його друзів є і домашні миші, і польові, і лабораторні, летючі та навіть комп’ютерні. Але замість того, щоб пустувати й бешкетувати, мишаче товариство береться створити рок-гурт і виступити зі справжнім концертом. 
 
  
«Лісові музиканти» Валерія Соколова
 
Ще одне мишеня Пік і ще одна історія про музикантів, але на цей раз — про лісових, крім того це книжка-картинка, яку створила для малюків відома художниця Валерія Соколова. Мишенятко Пік мешкає разом з другом жучком Жужкою у лісовій хатинці, але одного разу починається злива, як загрожує потопити все цінне, що мають друзі. На щастя, їм вдається врятувати свої музичні інструменти, а згодом дати чудовий лісовий концерт.
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage