Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
А як ви реагуєте на екранізацію книги?
 
Кожен читач, рано чи пізно, натрапляє на екранізацію своєї улюбленої книги. Хтось критикує фільм, нарікаючи, що він надто відрізняється від змісту книги; комусь не подобається акторський склад; інші – закохуються у стрічку та ще раз беруться перечитати книгу. Кожен з нас відчуває якісь емоції. Пропонуємо вам 12 станів, які можуть супроводжувати читача при перегляді екранізації книги. А як ви реагуєте на екранізації?
 
Перші хвилювання
 
Ви гортаєте стрічку у соцмережах, коли натрапляєте на звістку, що ваша улюблена книга перетвориться на фільм. Вас накриває хвиля емоцій.  Спершу ви відчуваєте захоплення від того, що нарешті  зможете побачити улюблені сюжети на екрані. Чудово ... чи не так? А потім почитаєте сумніватися. А якщо фільм не буде подібним до  книги? Чи сценаристи внесуть купу змін? Або викинуть ваші улюблені сцени? 
 
Хто зіграє у стрічці?
 
 
Ви починаєте шукати додаткову інформацію: хто режисер, хто писатиме сценарій та, головне, кого обрали на головну роль? Бред Піт, Джоні Деп, Х'ю Джекман..?
 
Сльози радості або розчарування, коли ви дізналися
 
Ось нарешті і оприлюднили акторський склад. Задоволені? Цей актор підійде ідеально... О, а цю героїню краще б зіграла інша...
 
Тепер ви суперфанат!
 
Ви активно починаєте вивчати творчість акторів, переглядати їхні останні інтерв`ю та коментарі про екранізацію, дізнаватися про особливості їхньої кар`єри та особисте. О, ви справжній фанат.
 
Хвилюєтесь за сценарій
 
 
Як якщо сценарист змінить сюжет, введе інших героїв, а улюблені сцени геть викине? Добре, якщо сценарій пише автор книги. Але ж це не завжди так. Тепер залишається лише чекати і гадати «Змінить, не змінить, змінить, не змінить...».
 
Очікуєте на перші трейлери та кадри
 
Переглядаєте фото й відео знову і знову. Отже це справді відбудеться. Книгу буде екранізовано. Це хвилює. 
 
Оцінюєте
 
На 50-ому разі перегляду ви ловите себе на думці, що може не все так добре. Ось промайнув натяк на любовну сцену, якої  в книзі немає; а там наче актор геть не природно грає. Ех, ці режисери, вміють інтригувати :)
 
Відчуваєте розчарування
 
 
Заходячи у книгарню ви бачите якусь незнайому книгу з дуже знайомою назвою. Так, це саме ваша улюблена книга, але з іншою обкладинкою. З фото акторів фільму на обкладинці і напис «Скоро на екранах»... НІ-І-І-І !
 
З`являються нові фани
 
І ось уже всі медіа в очікуванні прем`єри, а соціальні мережі невпинно обговорюють фільм, що ось-ось з`явиться на екранах. Цікаво, чи всі вони читали книгу, як і ви?
 
Підготовка до прем`єри
 
 
Ви повинні бути на прем`єрному показі. Ви вже приготували красивий одяг, купили квитки собі та друзям. Повна готовність!
 
Ви помітили зміни
 
Ось ви нарешті у кінотеатрі дивитесь фільм. Ви розумієте, що фільм – це окрема форма мистецтва, і намагаєтесь насолоджуватись переглядом. Але все ж помічаєте маленькі чи великі відмінності між стрічкою та книгою. 
 
І все-таки книга краща!
 
 
Можливо фільм видасться вам цікавим, або ви повністю розчаруєтесь у ньому. Але все ж ця історія у книзі для вас завжди залишиться чимось особливим.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage