Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старовойт Тоня
Як пережити похмілля від очікувань, коли тобі 20, або 5 причин прочитати «Маніфест» Крістін Гесслер
«Для багатьох двадцять з хвостиком є комбінацією, повною розчарувань, коли світ біля твоїх ніг, але ти не знаєш, як його вхопити. Сьогодні ті, кому за двадцять, хочуть і планують мати все – і хто може їх у цьому звинувачувати? Їх запрограмували так думати. Вони виросли в час, коли «все можливо» і «ви можете мати все» стали мантрами, які можна писати на наліпках і клеїти на машини».
 
Чи часто траплялось вам – двадцятип’ятирічним – ловити себе на думці, що життя проходить повз, а ви так і залишаєтесь спостерігачем? Або, можливо, ви дивилися на щасливе подружжя, яке живе у затишному будиночку у передмісті та виховує двох дітей, думали, що ця дівчина вкрала ваше ідеальне життя? А ще є такий варіант: хтось успішніший за вас, талановитіший та більш реалізований. Що робити у кожній із цих ситуацій та як не з’їхати з глузду? Крістін Гесслер – лайф-коуч зі США – знає, як пережити так зване «похмілля від очікувань» і віднайти у собі гармонію.
 
 
Саме життя авторки частково схоже на її книжку з пошуку себе: в 25 років Крістін залишає роботу агентки в Голлівуді, щоб присвятити себе новій справі всього життя. Ця жінка точно знає про що говорить!
 
Як читати
 
«Маніфест двадцятирічних» – книжка дуже структурована та розділена на 5 частин, кожна з яких несе в собі практичні відповіді та поради. Так, наприклад, перша частина під назвою «Двадцять з хвостиком – це наше все» висвітлює проблему планування життя та вибору, перед яким ми постаємо. Крістін Гесслер порівнює це з рестораном «Cheesecake Factory»: заклад нараховує 167 одиниць десертів, тому вибір з-поміж багацького асортименту зробити вкрай складно. Те ж саме пропонує нам і життя: безліч шансів, але обрати потрібно тільки один, аби йти саме за ним.
 
До теми. Купити книжку «Маніфест двадцятирічних»
Друга частина – «Хто я?» – дає нам вказівки, як зрозуміти та прийняти себе, відшарувати шари «цибулини ідентичності», а тобто: зробити глибокий самоаналіз та роботу над помилками. Гесслер розділила цей процес на три етапи: базовий (20-24 роки), дослідницький (24-27) та інтегрований (27-30).
 
 
Третя частина – «Навігація трикутником двадцятилітніх» –  розповість нам, як зрозуміти свої кар’єрні цілі та етапи їхнього досягнення. А ще Крістін пропонує термін «розумні лінощі» – час на те, щоб дати собі перерву та просто подумати, куди далі рухатись.
 
Четверта частина – «Картинка з пазлів» – аналізує три складові нашого життя: друзів, родину та другу половинку. На прикладі реальних людей авторка вчить нас, як виявити токсичні стосунки, зберегти дружбу та налагодити взаємини з батьками.
 
Остання частина – «Вижити і процвітати», – окремі оплески Крістін Гесслер, адже тут авторка акцентує на дуже важливих проблемах. Серйозні проблеми у житті, депресії, розлучення та харчові розлади – це тільки верхівка айсбергу, що висвітлені у розділі. Як подолати залежність та зберегти фінансову незалежність? Ви знаєте, де шукати відповіді.
 
Крістін Гесслер пропонує два шляхи прочитання книжки: перший – охопити її повністю, щоб швидко віднайти себе та змотивувати; другий – поетапне читання, де кожний розділ – нова проблема, з якою стикаються всі двадцятирічні, та шлях до її вирішення. «Маніфест» – настільна енциклопедія та довідник, який надасть першу невідкладну допомогу в «похміллі від очікувань».   
 
 
Чому вона вартує бути прочитаною?
 
Універсальність
 
«Маніфест двадцятирічних» – збірник абсолютно всіх труднощів та негараздів, які підкидує нам життя. Проблеми та шляхи вирішення представлені у кожному аспекті: кар’єра, стосунки, родина та самоусвідомлення – все зібрано саме тут, на сторінках однієї книжки.
 
Доступність викладення
 
Беззаперечний плюс «Маніфесту двадцятирічних» – наочні історії з життя реальних людей. До кожної проблеми Крістін дібрала розповідь своїх клієнтів, які роблять книжку більше практичною та ближчою для розуміння.
 
Мотивація
 
Завдяки легкості написання та оптимістичному характеру письменниці, книжка надихає робити все поетапно – так, як радить Крістін.
 
Глибокий самоаналіз
 
Розділ «Хто я» став моїм найулюбленішим. «Маніфест двадцятирічних» не дає суху теорію з розряду «помедитуй у ліжку та напиши свої найкращі якості в блокноті». Він підштовхує щоразу ставити собі запитання, аби розібратись зі всіма тарганами у голові.
 
Досягнення успіху
 
Звісно, це не той випадок, коли викладено інструкцію «Як стати мільйонером за рік», проте Гесллер дає гарні рекомендації, як зробити перші, базові кроки до власного самоствердження – план квадрантів. «План» складається з чотирьох навичок: бути експертом, шукати зв’язки, реалізовувати та оцінювати. Непоганий старт для майбутнього успіху.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage