Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Як досягти успіху в творчості: поради від Pixar і Disney
 
У 2010 році аніматор-початківець Уїллі Доунс вирішив написати листа відомим мультиплікаційним компаніям з питанням про те, як же досягти успіху в анімації, з чого починати та в якому напрямку рухатись.  Доунс отримав відповідь, а щоб допомогти таким самим початківцям, як і він, вирішив опублікувати ці листи.  Так народився проект  The Animator Letters Projects, де сьогодні можна знайти десятки порад від професійних аніматорів.
 
Пропонуємо прочитати два листи: від компанії The Walt Disney Compan та анімаційної студії PIXAR. 
PIXAR Animation Studios
 
Тому, кого це може надихнути!
 
Я, як і багато інших художників, постійно переходжу з одного стану в інший. Перший (і він переважає) - така собі «біла гарячка», коли ви, просиджуючи штани, видаєте одну ідею за іншою - вони ллються як з рогу достатку. Але цей процес триває тільки 3% всього часу.
 
Решта 97% - це розчарування і сумніви, ходіння з кутка в куток по кабінету. Але головне - працювати, попри  зневіру і розпач. Якщо ви послухаєте історії професіоналів, які працюють у кіновиробництві  кілька десятиліть, вони розкажуть про ті ж самі пращі і стріли в їхній роботі.
 
Якщо коротко, головне - це завзятість.
 
Продовжуйте наполегливо розповідати вашу історію. Завзято домагатися уваги глядача. Впевнено йти за своїм баченням. Пам'ятаєте слова Пітера Джексона: «Біль короткий. Кіно -  вічне». Він з тих, хто точно щось розуміє.
 
І наступного разу, коли у вас знову трапиться творча криза або ваш комп'ютер вийде з ладу, а ви не встигнете натиснути кнопку «Зберегти» (завжди натискайте «Зберегти»), просто пам'ятайте: нова хвиля натхнення зовсім поруч. Працюючи, попри ці  непроглядні, посередні, безвихідні 97%, ви прийдете до чарівних 3%, за які вас пам’ятатиме кожен!
 
Я вам гарантую: мистецтво варте такої праці.
 
Ваш друг,
Остін Медісон
 
 
Walt Disney Animation
 
Всім, хто сподівається стати аніматором!
 
Особисто я хотів бути аніматором і працювати в Disney з восьми років. Ніхто в родині мене ніколи не підтримував, тому я закинув цю мрію. Я намагався займатися різними речами, сподіваючись зробити своїх рідних щасливими, адже вони турбувалися про моє майбутнє, але мені ніколи ніщо з цього не було близьким. Коли мені було 16, мій батько помер. Він залишив мені якісь гроші на банківському рахунку, якими я міг скористатися після закінчення середньої школи. А потім померла бабуся - вона також залишила мені невелику спадщину.
 
Закінчивши середню школу, я вирішив вступати в Художню школу Чуінард. Було важко. Передусім тому, що у мене не все виходило так, як хотілося б. Малювання давалося мені не легко, але анімація завжди була моєю головною любов'ю, і я був готовий подолати всі перешкоди. Так завжди відбувається, коли ви бажаєте чогось особливо сильно. Навіть якщо ви вже влилися в справу, завжди знайдуться люди, які будуть робити щось краще, ніж ви, але саме це і добре, бо виникає хороший стимул розвиватися. Так буде завжди. Чим популярнішою стає ця сфера, тим більше людей в неї приходять, тим запеклішою стає серед них конкуренція. Вам треба вміти скористатися ситуацією і вчитися в інших. Іноді ви зробите чудовий проект, іноді краще вдасться щось вашим конкурентам. Але суть в тому, якщо ви будете наполегливо працювати, мати позитивне ставлення і бути досить плідним (що особливо втішить ваших бухгалтерів) - все буде чудово.
 
Суть в тому, щоб вчитися якомога більше. Йти в ногу з новими технологіями, зберігати ентузіазм, стати тим, з ким люди захочуть співпрацювати. Бути гнучким. Братися за складні завдання. Не скаржитися, якщо потрібно зробити щось трьома або чотирма різними способами. Головне - процес і скрупульозність.
 
У цій справі завжди будуть злети і падіння. Головне - вправно триматися на цих хвилях. Іноді кращим рішенням буде піти на іншу студію, щоб навчитися використовувати інший підхід, будь-то графіка, стилі малювання, комп'ютерні програми або просто робота з новими людьми. Все зводиться до вашого особистого ставлення і ваших особистих бажань. Тут немає жодних секретів.
 
Для мене особисто завжди спрацьовував такий підхід - говорити «Так» всьому, що відбувається. Не все буде вдаватися, але поки ви не спробуєте, не переконаєтесь. До того ж, можливо, завдяки цьому станеться щось величніше, ніж ви могли уявити.
 
У серпні цього року буде вже 41 рік, як я працюю у цій сфері, і це було найкращою пригодою, яка коли-небудь зі мною траплялася. Від мультиків у суботні ранки, окремих телешоу, реклами, короткометражок до повнометражних проектів. І я досі не втомився від цього.
 
З повагою, Дейл Л. Баєр,
Супервайзер анімації в Walt Disney Animation.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage