Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Як читати більше: 8 порад
Безліч щоденних справ завалює нас кожного дня тим, що ми маємо робити, а не тим, що хочемо. Як у цій ситуації реалізувати своє прагнення читати більше та відкривати для себе нові книжкові світи? Ось кілька способів навіть у найбільш завантажений період життя відділити шматочок дня для відпочинку за омріяною книгою.
 
 
1. Плануйте. Читання повинно стати частиною вашого життя, а не розвагою, якою ви заповнюєте вільні хвилини. Складіть графік читань, сформуйте список творів, які хотіли б прочитати. Щось із запланованого точно вдасться, навіть якщо ви маєте купу інших, більш пріоритетних, справ.
 
2. Прокидайтесь раніше. Це не лише дасть вам трішки більше часу, аби вчасно поснідати та зібратися на роботу, а й звільнить ранок, щоб насолодитися 10-20 сторінками чудової книжки. 
 
   
 
3. Або лягайте пізніше. Якщо ви сови, то вечірній час перед сном – чудовий для читання. І замість гортання стрічки новин у соцмережах чи перегляду чергового епізоду серіалу віддайте перевагу книзі, хоч інколи ;)
 
4. Завжди майте під рукою книгу. Будь-то під час прогулянки парком чи поїздки на відпочинок. Тоді у будь-який момент ви зможете зануритися у розповідь.
 
5. Читайте всюди. Стоїте у черзі до лікаря? Їдете у громадському транспорті? Чекаєте на зустріч із подругою? Використайте ці кілька хвилин з користю. І навіть якщо не маєте з собою книжки – скористайтесь читалкою на телефоні. 
 
  
 
6. Читайте про те, що вам цікаво. Не потрібно змушувати себе перечитувати аналітичні блоки новин, якщо любите поезію, лише аби читати за замовчуванням. Обирайте справді важливі для вас твори, і тоді неодмінно захочеться звільнити час для них.
 
7. Розмовляйте з іншими читачами. Ділитися враженнями – це не тільки можливість занотувати у свій бук-лист кілька яскравих книжкових назв на майбутнє, а й чудова можливість отримати заряд натхнення до читання як такого.
 
8. Іноді видання, на які давно задивлялись крізь вітрину книжкового магазину, не по кишені. Але це не означає, що потрібно від них відмовитися. Часом слід себе потішити і такими покупками. Тим паче, для такої – давно бажаної – книжки час точно знайдеться :)
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage