Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Як британські книгарні допомагають читачам під час карантину
Пандемія коронавірусу змусила мільйони людей залишатися вдома – задля власного здоров’я та безпеки інших. Тим часом видавці та книгарні у всьому світі загалом, і у Великій Британії зокрема, закликають людей не нудьгувати вдома під час карантину, а читати книжки. Для цього вони навіть вигадали декілька цікавих послуг та ініціатив, аби допомогти читачам обрати й отримати бажані видання. Ось деякі з них.
 
«Pages of Hackney», Клептон, Лондон
 
Як і багато інших книгарень у світі, які пропонують спрощені умови доставки, «Pages of Hackney» доставляє клієнтам книжки безкоштовно просто до дверей за замовлення вартістю від 10 фунтів стерлінгів. Окрім того, книгарня готує список книжкових рекомендацій для усіх, хто до них звернеться.
 
 
«Round Table Books», Брікстон, Лондон
 
Ця книгарня, яка спеціалізується на виданнях для дітей про інклюзивність, створила ініціативу під назвою «Безкоштовна книжкова полиця». У межах цього проєкту книгарня дарує книжки продовольчим банкам – організаціям, що збирають продовольчі товари від різних виробників, торговельних організацій, закладів харчування, приватних осіб та інших постачальників і передає людям, які опинилися скрутному становищі. Так власники хочуть допомогти дітям із бідних родин отримати книжки на час карантину. Окрім того, будь-хто із клієнтів магазину може долучитися до ініціативи та зробити пожертви.
 
«Book Hive», Норвіч, Норфолк
 
Магазин, як і багато інших, не лише пропонує 15% знижку на всі замовлення та безкоштовну доставку по всій Великій Британії, а й запустив послугу «Букбокси для читання під час самоізоляції» для тих, хто залишається вдома. Все, що потрібно зробити, – вибрати тематику та вид літератури (художня література, поезія, нон-фікшн тощо) і розказати менеджерам, які книги вам подобаються, а вони надішлють п’ять спеціально підібраних для кожного окремого клієнта книг. Один такий комплект коштує 45 фунтів стерлінгів.
 
«The Stripey Badger», Ґрассінґтон, Північний Йоркшир
 
Ця маленька книгарня-кав’ярня запустила послугу доставки книг у будь-яку точку в радіусі кількох кілометрів від магазину. А ще вони безкоштовно додають до кожного замовлення смачний свіжоспечений коржик Посмішка
 
 
Онлайн-магазин «Own It!»
 
Ресурс, який, серед іншого, має в асортименті й літературу, пропонують при купівлі однієї книжки – другу у подарунок. При цьому другу книжку «Own It!» може надіслати будь-якій людині на вибір покупця.
 
«The Big Green Bookshop», Гастінґс, Східний Сассекс
 
Ця книгарня запустила у твіттері потужну ініціативу #buyastrangerabook, в межах якої охочі отримати книжки можуть попросити про це, а ті, хто прагне допомогти читачам у скрутному становищі, придбати їх для когось іншого.
 
«Видавництво Старого Лева» також докладає усіх зусиль, щоб українські читачі змогли отримати омріяні книжки. Наразі ми здійснюємо доставку книг Новою поштою до відділення та кур’єром на адресу, видаємо інтернет-замовлення у кількох пунктах видачі у Львові та Києві, а також підготували для книголюбів понад дві сотні книг в електронному форматі. І ще готуємо різні акції Підморгує Тож читаймо книжки і бережімо одне одного! 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage