Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Семенюк Олена
Метелики і книги: мисткиня Марія Арістідоу створює унікальні роботи, що бережуть пам`ять про рідних
Художниця та ілюстраторка Марія Арістідоу перетворює прості аркуші паперу на метеликів. Спершу вона друкує зображення реального метелика Морфо, тоді вирізає малюнки по контуру, перефарбовує їх, формує та врешті кріпить один до одного за допомогою металевого дроту і поміщає у купол. Ходожниця комбінує цих метеликів із різними об`єктами, так творячи оригінальні роботи. Поєднання лаків, клею та «секретних інгредієнтів» допомагає метеликам залишатися на місці навіть під час перевертання купола.
 
 
Перший такий купол дівчина зробила після смерті своєї бабусі. «Через тиждень після цієї трагедії, замкнувшись у майстерні, я почала працювати, використовуючи все, що могла знайти: від старого шматка паперу до гвинтів та друкарських матеріалів, і намагалась об'єднати речі разом, щоб створити щось, що допоможе мені впоратися зі смутком та, можливо, щось, що пізніше зможу присвятити своїй бабусі», – пригадує мисткиня.
 
 
 
Для Марії таке мистецтво виявилося терапією. Під час процесу творення вона, як зізнається сама, могла вільно плакати, усміхатись, пригадуючи кожну мить з бабусею.
 
 
 
Дівчина виготовила понад 800 метеликів, тож мала поділитися з ними світом.
 
 
У рідному місті Ларнака, що на Кіпрі, ілюстраторка відкрила свою студію, де свторює подібні концептуальні куполи для збереження пам’яті та спадщини своїх рідних. Наприклад, із улюбленими (і дуже давніми) книгами дідуся, або ж мініатюрною версією фарфорового чайного набору бабусі тощо.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage