Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся
Я розповім тобі казку: 5 авторів, яких надихнули власні діти (частина 2)
Продовжуємо розказувати про чудових письменниць та письменників, натхненних рідними дітьми.
 
Каріна Схапман, книжкова серія «Мишачий дім»
Сем і Джулія – найкращі друзі, які роблять усе разом
 
Каріна Схапман – голландська письменниця, художниця та політикиня. Авторка популярного в усьому світі проєкту «Мишачий дім», котрий був придуманий та змайстрований нею як декор до дебютної дитячої книжки «Мишачий дім Сема і Джулії» (2011).
 
У 2008 році Каріна, завершивши політичну кар’єру, вирішує написати книжку, присвячену дітям – Тому, Іяну, Маніті, Лілі, Лотте і Девіці. Шукаючи натхнення в улюбленій книжці зі свого дитинства, якою була «Мишачий дім» Клінхе Дооренбоса, їй спадає на думку спорудити справжній будиночок для майбутніх казкових героїв – страшенно цікавої і надзвичайно впертої Джулії та страшенно сором’язливого і надзвичайно слухняного Сема...
 
Мишачий дім, котрий сьогодні можна побачити у Відкритій бібліотеці Амстердама, виготовлено з картонних коробок, пап’є-маше, автентичних тканин 50-70-х років та різного дріб’язку. У ньому є фасад, бік й тильна сторона, понад 100 кімнат, коридорів та балкончиків, а кожна квартирка розповідає власну історію.
 
Надійка Гербіш, трилогія «Мандрівки з Чарівним Атласом»
Місто на воді, нульовий меридіан та круасани
 
Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція обкладинка
Тираж закінчився
Надійка Гербіш – українська письменниця, журналістка та перекладачка з англійської мови. Авторка бестселерів, відзначених національними і міжнародними нагородами. «Я хотіла бути мамою, хотіла мандрувати світом, хотіла писати книжки. Це все збулося. Хоча скільки я себе пам’ятаю, також хотіла бути археологинею. Але нею не стала. Поки що».
 
У 2014 році Надійка разом sз чоловіком та донечкою Данусею, котра тоді мала рік і два місяці, побували у першій спільній поїздці за кордоном, а саме в Італії. Малечі особливо сподобалася Венеція, «тож коли ми повернулися додому, я зрозуміла, що хочу залишити спогади про це місто для неї – спогади у вигляді мандрівної книжки», якою стала казка «Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція». Цікаво, що ідею про Чарівний Атлас як географічний телепортал, завдяки якому герої історії можуть переміщуватися в просторі, письменниці підказав чоловік, а книжкова дівчинка Терезка носить таку ж смугасту червоно-білу сукенку, як і Дануся, коли гуляла Венецією...
 
«Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція» – це перша частина трилогії, наступні книжки якої – «Мандрівки з Чарівним Атласом: Гринвіч» та «Мандрівки з Чарівним Атласом: Париж».
 
Стівен Гокінґ та Люсі Гокінґ, книжкова серія про пригоди Джорджа
 Коли фізика – «таємний» ключ, який відчиняє двері до Всесвіту
 
Стівен Гокінґ – знаменитий британський фізик-теоретик, космолог і популяризатор науки, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці: саме він довів, що чорні діри «випаровуються» завдяки явищу, яке дістало назву випромінювання Гокінґа. «Я – архетип генія-інваліда, чи, краще сказати, генія з обмеженими фізичними можливостями, щоб бути політично коректним. Принаймні, я очевидно маю обмежені фізичні можливості. А от чи геній я – питання сумнівне».
 
Люсі Гокінґ – донька Стівена Гокінґа. Журналістка, письменниця, відома популяризаторка науки серед дітей та підлітків, яка присвячує чимало часу благочинним заходам для різноманітних організацій, що займаються дослідженнями й підтримкою людей з інвалідністю.
 
У 2007 році вийшла перша спільна книжка Стівена та Люсі – пригодницький науково-фантастичний роман для дітей «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» – про допитливого хлопчика Джорджа, що мандрує Всесвітом завдяки суперкомп’ютеру, який вміє розмовляти... Третім співавтором міжнародного бестселера, перекладеного на 38 мов, став доктор наук Крістоф Ґальфар – колишній аспірант Стівена Гокінґа, чия дисертація була присвячена чорним дірам.
 
Ця книжка, як і наступні видання серії («Джордж і скарби космосу», «Джордж і Великий Вибух», «Джордж і незламний код», «Джордж і блакитний супутник» та «Джордж і корабель часу»), зобов’язана своєю появою головному натхненнику Люсі – сину Вільяму.
 
Яніс Варуфакіс, «Розмови з донькою про економіку. Коротка історія капіталізму»
 Про ринкові відносини можна говорити просто, або Чому австралійські аборигени не захопили Англію?
 
Розмови з донькою про економіку. Коротка історія капіталізму обкладинка
Тираж закінчився
Яніс Варуфакіс – відомий грецький економіст, письменник, професор економіки в Афінському і Техаському університетах, фахівець у галузі глобальної та європейської кризи, колишній міністр економіки Греції. «Як викладач економіки я завжди вірив, що якщо ви не здатні пояснити цей предмет молодим людям зрозумілою для них мовою, то, відверто кажучи, ви й самі нічого не тямите».
 
У 2013 році, погодившись на пропозицію свого грецького видавця «прямо поговорити з молодим поколінням про економіку», Яніс написав черговий бестселер – «Розмови з донькою про економіку. Коротка історія капіталізму». Книжка, на створення якої пішло рівно дев’ять днів, справді присвячена доньці автора, на тоді 13-річній Ксенії.
 
Оскільки дівчина проживала в Австралії разом із матір’ю, а він – у Греції, праця стала чудовою нагодою для письменника як батька поговорити з нею про те, на що їм завжди бракувало часу при зустрічах, зокрема, звідки береться нерівність народів та держав, світом керують гроші чи їх відсутність, куди веде людство розвиток технологій і чи є в людини шанс вберегти планету від самої себе?..
 
Марія Титаренко, «Комунікація від нуля. Есеї для Мані»
 Про спілкування дотиками, запахами, обіймами, сміхом... А передовсім – любов’ю
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
80 грн
Зареєструватися
Марія Титаренко – українська есеїстка, поетка та журналістка, медіадослідниця, доцентка кафедри медіакомунікацій Українського Католицького Університету. Стипендіатка програми ім. Фулбрайта, лавреатка низки літературних конкурсів. Авторка нон-фікшн лабораторії на ЛітАкценті. Викладає есеїстику, креативне письмо, репортажистику, публічні комунікації.
 
Перший есей про Маню і міркування про її майбутнє у цифрову добу – «Століття моєї Мані, або Ефект «Метлика»» – побачив світ у 2014 році, здобувши перемогу у конкурсі від американського журналу «Fountain». Саме з нього розпочинається «Комунікація від нуля. Есеї для Мані» (2019) – книжка про спілкування із незвичного ракурсу, адже йдеться про найпростішу і водночас найскладнішу комунікацію: дорослу та дитячу.
 
На прикладі своєї доні Мані, а саме «наших із нею експериментів, чудасій, діалогів, щоденних еврик і неологізмів, ба навіть помилок і ляпів», ділячись власним професійним досвідом та наводячи приклади відомих спікерів, письменниця запрошує кожного читача, спраглого правдивої комунікації, і собі «спробувати відкрутити свою комунікацію назад, до нуля. І від цієї нової-старої точки відліку почати знову здивовано і по-дитячому пізнавати світ і себе в ньому. Кожен – до своєї плюс-мінус безконечності».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage