Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Семенюк Олена
#вслрадить: Книжки для вчителів
День вчителя вже зовсім скоро, тож що ще подарувати улюбленим учителям, як не книжки. У щотижневій рубриці #вслрадить ділимося, від яких книжок вчителі будуть точно у захваті.
 
Українська мова і література
 
«Амадока» Софії Андрухович – це історія про те, що нічого не зникає безслідно, зв’язки та паралелі між минулим і сьогоденням з часом можуть не стоншуватися, а глибшати, а пам’ять окремої людини та цілих поколінь ховає у собі багато таємниць.
 
А ще ця книжка – справжня знахідка для вчителів української мови та літератури, бо ж там стільки складнопідрядних і складносурядних речень, дієприслівникових і дієприкметникових зворотів, фразеологізмів, неологізмів тощо.
 
Історія
 
У книжці польського журналіста-репортажиста Вітольда Шабловського «Як нагодувати диктатора» йдеться про історії п’ятьох найкривавіших диктаторів ХХ століття у спогадах їхніх кухарів.
 
Автор книжки відвідав чотири континенти та п’ять країн, аби поговорити з кухарями Саддама Хусейна, Іді Аміна, Енвера Ходжі, Фіделя Кастро та Пол Пота й дізнатися, чим харчувалися диктатори, поки мільйони людей вмирали від голоду.
 
Вчителям історії точно буде цікаво дізнатися більше фактів, яких не знайти у підручниках з історії, але які допоможуть краще розкрити особистість диктаторів минулого століття.
 
Математика
 
Американський поведінковий економіст Ден Аріелі у своїй книзі «Передбачувана ірраціональність» розповідає, як ми ухвалюємо рішення, чи завжди наші рішення та поведінка раціональні. Автор книжки досліджує щоденні ситуації і демонструє, як на нашу здатність тверезо мислити впливають очікування, емоції, соціальні норми та інші фактори.
 
Вчетелям математики ця книжка ну точно сподобається.
 
Іноземна мова
 
Вчителям іноземної мови, а особливо англійської, радимо подарувати книжку британського письменника японського походження Кадзуо Ішіґуро «Залишок дня». За сюжетом, дворецький Стівенс вирушає в автомобільну мандрівку південно-західною Англією. Але ця мандрівка перетворюється у витончену історію про невисловлені почуття і прихований відчай, про жаль, що затьмарює залишок дня, коли з гіркотою розумієш, що все могло скластися інакше...
 
Якісна хороша література з описами красивої Британії – це те, чим ваші вчителі з іноземної мови насолоджуватимуться вечорами.
 
Біологія
 
Для вчителів біології радимо обирати книжки британського нейрохірурга Генрі Марша «Історії про життя, смерть і нейрохірургію» та «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга».
 
Це книжки спогадів і роздумів з досвіду роботи у нейрохірургії, про етику стосунків між лікарем і пацієнтом, про суть праці лікаря, труднощі професії та про те, чому бути висококласним фахівцем недостатньо. Ну і звісно ж, у книжках не обійдеться без різних людських історій.
 
Географія
 
Вчителі географії оцінять книжку з географії, яка зовсім не схожа на шкільний підручник – «501 факт, який треба знати з... географії». Це ж щастя: читати самі лише факти з географії, до того ж коли їх одразу понад 500. Тут і про материки, і про океани, і про атмосферу та про незвичні природні явища. А можливо, у цій книзі є й ті факти, про які ваші учителі не знали самі.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage