Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старовойт Тоня
Вони говорять голосом нації: топ-3 збірки есеїв
Есеї — особлива форма викладу думок. Автор цілком і повністю має простір для народження думок, образів та сенсів, переданих влучним симбіозом речень. Українська есеїстика — жанр зовсім не новий у розрізі літературного контексту, однак віднайти унікальні діаманти справа не з простих. Саме тому книжки у добірці обиралися довго, прискіпливо і з невеличким трепетом: дуже хочеться надихнути якнайбільшу кількість на прочитання не книги — цілої історії життів авторок, їхніх душ та України.
 
Ірина Славінська
«Мої запасні життя»
 
Збірка є дебютом для журналістки Ірини Славінської. Протягом тривалого часу жінка працювала перекладачкою з французької мови. Зараз Ірина — продюсерка «Радіо Культури», членкиня Українського ПЕН і, звісно, талановита журналістка. Її статті ширяться просторами цифрового павутиння, тому познайомитись з масивами думок авторки можна у будь-якому часовому поясі, країні та континенті. А «Мої запасні життя» — квінтенсенція розкиданих клаптиків думок протягом багатьох років праці Ірини.
 
У збірці авторка рефлексує про глобальне та повсякденне. Історія України, власні дитячі спогади дівчини, що народились під час смерті СРСР, мозаїка з подорожей, робочих зустрічей та рефлексій на тему жінки у світі — у книзі на 150 сторінок вмістилося все. Хочете разом подумати про головне та другорядне? «Мої запасні життя» стане ідеальним джерелом натхнення й нової їжі для роздумів.
 
«Ідеали краси та жіночності у різний час і в різних культурах єднає те, що жінка має бути природною, але штучною водночас. Чи можна тут придумати приклад, кращий за моду на макіяж nudeТи на обличчі носиш праймер, тон, хайлайтер, пудру та рум’яна, але з цим кілограмом косметики на шкірі маєш мати такий вигляд, ніби щойно прокинулася свіжою, а шкіра твоя рожева та ніжна, як персик».
 
Ольга Герасимюк
«Я повернулася. Люблю»
 
Ольга Герасимюк — телеведуча, журналістка, колумністка та громадська діячка. А також — авторка збірки, що вмістила у собі подорожні замітки з усіх куточків земної кулі. «Я повернулася. Люблю» — особисті історії Ольги, розміщенні на часовій прямій з 2007 по 2019 роки. Протягом цього періоду трапилося багато: смерті різних, нові досвіди та країни, і нова країна на місті старої України. Люди мандрували, вивчали власні традиції, переймали чужі, а також просто жили.
 
Саме цей подих життя, подих «моменту» Ольга Герасимюк намагається передати у біографічних есеях «Я повернулася. Люблю». Історії можуть здатися простими та дуже короткими, без тягучих, як у Ірини Славінської, фраз та глибоких метафор. Проте інколи істина ховається на найвиднішому місці. Сенс у простих закликах: насолоджуватися, жити, мандрувати та творити. Ну і, звісно, любити та пишатися своїм місцем походження.
 
«Життя — це квест. І я би радила не просто мчати ним, як оглашений, змітаючи по дорозі до мети всі бордюри, а вдивлятися у знаки й орієнтири, вчитуватися в усі немов випадкові написи й нібито афіші»
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
80 грн
Зареєструватися
Марія Титаренко
«Комунікація від нуля. Есеї для Мані»
 
Марія Титаренко — супержінка, бо встигає всюди. І стати стипендіаткою програми ім. Фулбрайта, і заснувати магістерську програму із медіакомунікацій в Українському католицькому університеті, а також — кілька разів перемогти в літературних конкурсах і написати нехудожній посібник із комунікацій для дорослих. Про останній — детальніше.
 
Книжка «Комунікація від нуля. Есеї для Мані» — незвична історія про комунікацію: дитячу та дорослу. На прикладі своєї доньки Марія порівнює спілкування дорослих та дітей, наголошуючи на несподіваних відкриттях. Дорослі, наприклад, з плином віку та набутого досвіду поступово втрачають дитяче вміння комунікувати зі світом шляхом тактильних і вербальних сигналів: мовчання, обійми, запахи, поцілунки та інше. До того жми забуваємо дивитися й сприймати життя свіжим поглядом, ніби бачимо мить вперше і вона більше не повториться.
 
Збірка есеїв «Комунікація від нуля. Есеї для Мані» розповідає про стратегії і тактики відновлення втраченої ефективної комунікації. На досвіді спікерів та реальних історій із життів Марія Титаренко вчить нас, дорослих, розуміти дитячі ази спілкування, що стануть у пригоді протягом всього життя. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage