Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Весняні книги
Коли за вікном світить сонце, співають пташки, то доповнити атмосферу може лише хороша оптимістична книга. Пропонуємо Вам підбірку книг з «весняним настроєм».

Джейн Остін, «Розум і почуття» - історія любовних переживань двох сестер - чуйної Елінор і пристрасної Маріанни, які знаходять своє місце у цьому світі. Давня Англія, щасливий фінал і безліч емоцій, які не залишать байдужою жодну жінку.

Історія двох сестер, двох характерів, різних поглядів – один з найкращих творів Джейн Остін. Класичний зразок жіночого роману ХІХ століття: глибокі почуття та реалістична дійсність. Це історія-конфлікт бажань і строгих правил буржуазного суспільства, яке жорстоко засуджувало будь-який прояв почуттів.

Ернест Гемінґвей, «Свято, яке завжди з тобою» - гімн молодості та радості на тлі історій із життя Гемінґвея в Парижі. У книзі автор ділиться своїми враженнями про події та людей, яких зустрічає в Парижі. В основному, це представники творчої інтелігенції - письменники, художники.

У творі Гемінґвей відкидає важливі глобальні та негативні теми, які так чи інакше оточують усіх героїв. Вся книга просякнута гумором. А у кожній розподілі присутній настрій Парижа: маленькі кафе, запах круасанів і смажених каштанів, дощові осінні вечори біля каміна, квітучі дерева навесні...

Сігрід Унсет, «Весна» - роман про заплутану жіночу долю, конфлікти романтичних мрій та реальності. Головні герої, пройшовши нелегкий шлях зближення, недовіри, спокуси та розчарувань, неначе після затяжної зими врешті створюють щасливу сім`ю, якій присвячують все своє життя. Роман «Весна» має непростий сюжет, який, тим не менш, закінчується щасливо.

І хоча цей твір не зацікавить любителів гостросюжетних романів, головне тут - думки і почуття героїв. Любов - вища цінність у житті, прагнення до щастя і розуміння, за що необхідно боротися. Читаючи цю книгу, здається, що розмовляєш з розумною жінкою, яка розповідає про час і про себе, - і розумієш, чому Сігрід Унсет називали «жіночим обличчям Норвегії».

Володимир Набоков, «Весна у Фіальті» - тонка розповідь про кохання і загадки долі. Чудова мова оповіді, тонкість сприйняття найбільш делікатних відтінків людських характерів. Це - сонячні сторінки, повне занурення у весняну атмосферу. Це - палітра спогадів, повернень, недомовленості і невизначеності відносин. Це - розповідь про тих, кого не зустріли; про тих, які повертаються в наше життя знову і знову; про те, що ілюзія закоханості прекрасна доти, поки її не озвучиш.

Тарас Прохасько, «ботакЄ» - оповідання, що намагаються бути нагадуванням про нескінченну різноманітність життя, життів, днів, годин. Тарас Прохасько в літературі визнає себе прихильником флористичних принципів – «описувати різноманітність форм життя у різноманітності місцевостей», не «дошукуючись причин цієї різноманітності». «ботакЄ» - зібрання описів, роздумів та історій, які повертають у дитинство, до витоків всього існуючого. А проста і близька манера письменника створює настрій спокою і ніжності.

Антуан де Сент-Екзюпері, «Маленький принц» - це «дитяча» книга для дорослих, в якій відкривається справжнє бачення світу, а людина – символ мандрівника у Всесвіті, що шукає прихований сенс речей і власного життя. Ця казка про мужність і просту, мудрість дитячої душі, такі важливі «недитячі» поняття, як життя і смерть, любов і відповідальність, дружба і вірність.

Ця книга, як і весна, повертає у дитинство – тепле і квітуче. Як казав письменник, «адже дорослі спочатку були дітьми, лише мало хто з них про це пам'ятає».

Туве Янссон та її «Країна Мумі-тролів» забезпечить оптимістичний настрій надовго. А чудові і смішні мешканці Долини Мумі-тролів навчать бачити навіть у поганому щось хороше.

Жителі Долини Мумі-тролів надзвичайно добрі та привабливі, чуйні і товариські, хоча і бувають вередливими та надокучливими. Туве Янссон вклала у свої, наче іграшкові, образи дитячі характери – такі ж наївні і зачаровані навколишнім світом. Разом з «міміками» читачі у яскравій формі гри-казки розуміють такі серйозні речі, як сенс життя, дружба, кохання, самопізнання. «Країна Мумі-тролів» - це утвердження життя як такого.

Ротраут Сузанна Бернер, «Весняна книга» розповість про мешканців містечка та події, які з ними трапилися з приходом весни. Чудове ілюстроване видання для дітей, яке стало бестселером у багатьох країнах. Цю книгу в картинках можна читати діткам уже з пелюшок. Яскраві ілюстрації покажуть, як виглядають різні звірі, розслини та люди. Що особливого в кожному мешканці містечка, які традиції бувають навесні. А короткі веселі історії чудово доповнять весняний настрій.

Гурам Петріашвілі, «Казки дідуся Ґурама» - ця незвичайна книга казок від дивовижного казкаря для усіх, хто залишається дітьми, хто не боїться мріяти і літати у снах. В одній книзі зібрано стільки мрій, стільки тепла та добра, стільки сподівань і віри, що здавалося, б ці розповіді можуть розігнати будь-яку темряву і стати жаданим промінчиком сонця. Кожна історія має свою мораль, й інколи, навіть, нагадує притчі з нотками фантазії та яскраво описаним сюжетом. Казки Ґурама Петріашвілі ніколи не здаватимуться поверхневими: в глибині сторінок ховається велика істина життя.

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage