Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
Вечір як найкраща пора. Цитати із книги «Залишок дня»
За глибоко психологічний роман «Залишок дня» Кадзуо Ішіґуро отримав Букерівську премію. Згодом книга була екранізована: головні ролі у стрічці виконали Ентоні Гопкінс та Емма Томпсон. А Старий Лев видав цю книгу й українською у перекладі Ганни Лелів та оформленні Оксани Йориш. Аби познайомитися з романом Ішіґуро ближче або пригадати особливі уривки, пропонуємо 10 цитат із цієї книги. Про джентльменів та гідність. Про минуле і вечір після довгого дня.
 
***
Справжнього джентльмена відразу відрізниш від того, хто просто натягнув на себе дорогу одежу. Ось подивитися на вас, сер. Відразу видно, що ви джентльмен. І то не з того, як пошитий ваш одяг чи як гарно ви говорите. Є ще щось у вас таке... Що саме, не можу сказати, але це бачать всі, у кого є очі.
 
***
Містер Ґрем любив казати, що гідність — це щось на зразок жіночої краси, тому нема змісту навіть намагатись її витлумачити.
 
***
Деколи мені здається, що було б краще, якби Всевишній створив усіх нас... гм... рослинами чи що. Міцно закоріненими в землю. Тоді не було б ніяких нісенітниць про всякі там війни й угоди.
 
***
Не дозволяйте дурним думкам стати на заваді тому щастю, на яке ви заслуговуєте.
 
***
Говорити про «поворотні моменти» дуже легко, але ж їх розпізнаєш тільки потім, коли озираєшся на своє минуле.
 
***
Коли тепер згадуєш деякі хвилини, вони, цілком природно, здаються найголовнішими, найціннішими в житті, але ж свого часу вони такими не здавалися.
 
***
Серія книжок Кадзуо Ішіґуро обкладинка
1,100 грн968 грн
У КОШИК Icon
Який сенс так сильно перейматися тим, що можна було вдіяти, аби скерувати своє життя в інше русло? Безперечно, досить і того, що такі люди, як ми з вами, принаймні намагаються зробити свій маленький внесок у щось велике й достойне. А якщо хтось із нас готовий пожертвувати задля цього своїм життям — це вже причина для гордості й утіхи, байдуже, чим це закінчиться.
 
***
… а ті з нас, кому кортить залишити по собі слід, мусять усвідомити, що для цього найкраще зосередитися на власних обов’язках.
 
***
Вечір — найкраща пора. Усю роботу ви вже переробили. Тепер можна задерти ноги й відпочивати. Така моя думка. Кого хочете спитайте — усі вам так скажуть! Вечір — найкраща пора.
 
***
… треба перестати весь час озиратися на минуле, а налаштуватися на оптимістичніший лад і старатися якнайліпше скористати із залишку свого дня.
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage