Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Вчимося програмувати з комп’ютерними геніями
Сучасні діти з народження знають як не заблукати в інтернеті, вмикати комп’ютер і шукати на планшеті мультфільми. Той час, коли вони будуть одночасно вчитися писати, читати і програмувати, вже поруч. Маршрут у світ IT варто почати прокладати з книжок, де легко і з гумором пояснюють складне. Серія «Веселий вступ до програмування» — це три книжки про мови програмування, написані пізнавально, сучасно і захопливо. Вони стануть хорошим стартом для тих, хто прагне навчитися програмувати, незалежно від віку. Тут можна підібрати найзручнішу мову і вправлятися у написанні кодів та програм в супроводі професіоналів, які пояснюють основи і діляться досвідом. Ну й найважливіше — це буде веселе і насичене навчання, бо тільки так світ сучасних технологій посвятить вас у комп’ютерні лицарі.
Джейсон Р. Бріґґс «PYTHON для дітей»
 
Комп’ютери здаються великими розумниками, але насправді вони просто виконують команди людей. Щоб мати на них вплив, потрібно говорити їхньою мовою. Найпростіше порозумітися за допомогою PYTHON. Це мова програмування, яка має доступну структуру, легкий для зчитування код, інтерактивну оболонку й дозволяє креативити, експериментувати і заглиблюватися у властивості крок за кроком.
 
Якщо вас цікавить, що відбувається у «голові» комп’ютера, як все працює, то посібник стане хорошим інструктором. З гумором, легкістю і точністю Джейсон Р. Бріґґс пояснює особливості PYTHON. Робота програміста цікава, моментами складна, але дозволяє створювати дивовижні речі. За допомогою знань і спеціальних кодів можна відчути себе чарівником і наклацати на клавіатурі нові ігри, додатки, анімації. Робота з мовами програмування вчить мислити структуровано, креативно і логічно. Не лякайтеся, якщо на перший погляд здається, що розібратися в ІТ-сфері напрочуд складно. Неспішно читайте розділ за розділом, виконуйте завдання – і не зчуєтеся як станете профі.
 
Нік Морґан «JavaScript для дітей»
 
JavaScript — це мова веб-мережі, багатофункціональна і важлива, адже використовується багатьма браузерами: Chrome, Firefox та Internet Explorer. Її можливості дозволяють перетворювати звичайні веб-сторінки у стильні і зручні додатки та ігри.
 
Ви ж пам’ятаєте як починали вчити іноземну? Букви, слова, фрази — потрібно запам’ятати основи і безупину практикуватися, щоб згодом вільно спілкуватися. До мов програмування точно такий же підхід. Щойно визначилися, яка з них вам до вподоби, варто освоювати і виконувати завдання за завданням, які автор пропонує у книзі. Нік Морґан працює у Twitter, і JavaScript його улюблений робочий інструмент. Писати код, який контролюватиме роботу комп’ютера, малювати ігри й робити анімацію — це лише частинка навиків, що стануть вам у нагоді і не лише урізноманітнять дозвілля, а й дозволять в майбутньому заробляти гроші. Якщо ж якесь із завдань у книжці не вдаватиметься, то можна перейти за посиланням і подивитися як його реалізувати, хоча пам’ятайте, що варіантів як досягти мети з JavaScript є безліч.
 
Маджед Марджі «Scratch для дітей»
 
За допомогою Scratch, графічної мови для програмування, так само можна створювати комп’ютерні ігри, але вона відрізняється тим, що є візуальною, а не текстовою. Робота айтішника, який вибрав  Scratch, чимось нагадує гру з конструктором Lego – треба складати між собою кольорові блоки.
 
 Щоб вчитися цієї мови, вам не потрібно додаткового програмного забезпечення і вільного місця на комп’ютері, створювати можна прямо у веббраузері, посилання й детальні інструкції зустрінете у книжці Маджета Марджі, інженера-розробник компанії General Motors.  Scratch зручний для написання навчальних курсів, наукових імітацій, анімованих оповідань та ігор. Часто його вибирають ті, хто мислить картинками і має добре розвинуту візуальну пам’ять. Чудово надається для складання потужних скриптів, які автоматизують роботу користувачів.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage