Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Полоз Єлизавета
У пошуках дива: 6 книжок про РЕАЛЬНО магічних створінь
Із самого дитинства нас оточують історії про магічних створінь — неважливо, чудакуваті вони чи величні, схожі більше на людину чи тварину, злі чи добрі — все це стає на другий план, коли п’ятирічний ти жадаєш дива кожним сантиметром свого тіла. Ти віриш у маленьких фей, які незрозуміло з якої причини готові заплатити за твої зуби, чекаєш на старого бороданя всю ніч, сподіваючись, що він не дізнався, як влітку ти зривав яблука з сусідського дерева, і навіть вишукуєш у шафах невдоволеного домового, що повсякчас відіграє злі жарти з мамою. Але дорослий ти вже не зважаєш на ці історії. Дорослий ти вже знаєш, що це все побрехеньки, казочки, і шукати дива немає ніякого сенсу. Але що, як дорослий ти помиляєшся?
 
Пропонуємо прочитати добірку книжок, які допоможуть віднайти у собі ту п’ятирічну дитину, що щиро вірить в дива та з радістю і нетерпінням вишукує фентезійних створінь навколо себе.
 
 
 
«Містельфи», Галина Вдовиченко
 
Почнемо з простого. Подивися вгору. Бачиш? Ні-ні, це не зубна фея. Їх називають містельфами. Міські ельфи. Вони доволі швидкі, але майже завжди безперешкодно літають над містом, не боючись, що їх помітять — адже люди так рідко дивляться вгору. Кожен із містельфів має свою унікальну особистість, власні захоплення та дивацтва, але всіх їх об’єднує любов до свого міста та бажання захистити його. Першими з людьми вирішили познайомитися львівські містельфи, тому і розповідь буде про них, але хто знає, можливо, у кожному місті також живуть ці маленькі магічні істоти, які лише чекають підходящого моменту, щоб відкритися людям.
 
 
 
 
 
 
«Таємне життя єдинорогів», Серафіні Теміса
 
Що ж, а тепер трохи науки. «Таємне життя єдинорогів» не просто доводить існування магічних родичів коней, а й детально досліджує кожен аспект життя цих загадкових створінь. Книжка написана поважною докторкою Темісою Серафіні, яку вважають провідним експертом у галузі єдинорогознавства. Вона ретельно простежила історію виникнення єдинорогів, їхню еволюцію, різновиди, анатомію (звичайно, враховуючи й магічні властивості), звички і ще багато-багато іншого. А якщо тобі ніколи в житті не випало бачити єдинорога, не хвилюйся — енциклопедія майстерно проілюстрована, тому кожне зображення тварини дійсно реалістичне, і дійсно чарівне. А якщо буде замало малюнків, то завжди можеш відправитися у подорож за секретним атласом Серафіні, що підкаже, як і де відшукати справжнісінького єдинорога! Після усіх наданих фактів не залишиться іншого вибору, окрім як повірити в цих магічних тварин.
 
 
 
«Маламандер», Томас Тейлор
 
Окей, у небо придивилися, у хащі заглянули, саме час поїхати до морського узбережжя. Що ж там? Русалки? Якщо поталанить — цілком можливо, але Томас Тейлор пропонує допомогти головним героям віднайти загадкове морське чудовисько Маламандера. Про нього майже нічого не відомо, але кожен вірить у його страшне існування і сподівається ніколи його не побачити — адже після зустрічі з морським чудовиськом не побачити вже можуть тебе. Але головному герою Гербі та його раптовій подрузі Вайолет необхідно розгадати загадку Маламандера, бо це єдине, що допоможе віднайти загублених батьків дівчинки.
 
 
 
 
 
 
 
«Гномики. Факти, міфи, нісенітниці», Мацей Шимановіч
 
Настав час переосмислити дитячі спогаді: можливо — лише можливо — але що як твоїй мамі дошкуляв зовсім не домовий, і по шафах господарюють насправді гномики? Ці малі бешкетники полюбляють творити безлад там, де живуть, а ще більше обожнюють спостерігати, як ти шукаєш пару до своєї одинокої шкарпетки. Тож якщо все життя у тебе виринала думка, чому ніяк не вдається підтримувати порядок у житлі, а зранку твоє волосся виглядає, наче всю ніч його корова облизувала, тоді хутчіш читай «Гномиків», бо саме з цієї гномопедії ти дізнаєшся про життєвий устрій малих створінь, про їхні вподобання, а також як із ними співіснувати. І нарешті перестанеш грішити на лінивого сусіда та допитливого кота.
 
 
 
 
Серія книжок про Мумі-тролів, Туве Янссон
 
Маленький гіпопотам? Товстий щур? Дивна собака? Далеко не з першого разу в білій маленькій істоті можна впізнати скандинавського троля, але вони існують. Мумі-тролі. Хоча ззовні вони не схожі на нас, людей, їхнє буденне життя багато в чому подібне нашому. Впродовж усіх творів серії Мумі-тролі демонструють важливість таких моральних цінностей як дружба, сім’я, любов, турбота та рідний дім. Від родинних стосунків Мумі-тролів віє таким теплом, що тобі неодмінно захочеться обійняти маму або хоча б узяти телефон та нарешті їй зателефонувати. Але найважливіше, чому ти навчишся у цих фантастичних створінь, — це пізнавати навколишній світ, пробудивши дитину всередині себе, та знову повірити у диво.
 
 
 
 
 
 
«МОХ NОХ», Таня Малярчук
 
Цих фантастичних створінь ти навряд чи колись зустрінеш — не тому, що ми не віримо в їхнє існування, ні. Просто птеропуси з’являться лише після того, як людство вимре. Тобі також цікаво, як житиметься загадковим істотам, коли їм не потрібно буде ховатися від людей? Скажімо так, не надто легко. Створивши власну цивілізацію з унікальною історією, специфічними звичаями, упередженням та проблемами, що непрозоро перегукуються з теперішніми людськими, рукокрилі створіння живуть розмірним життям. Аж поки фрукторіанка Тереза не зрозуміла, що весь їхній устрій — велика брехня. Із цього моменту вона вирушає на пошуки правди, самої себе, а також земного раю.
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage