Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Шиманська Анна
Топ-5 серіалів, які варто подивитись з дітьми-підлітками, від Лариси Денисенко
Хто з нас не любить дивитись серіали? Одні з них лише розважальні, інші ж піднімають ряд важливих тем та підштовхують до їхнього активного обговорення. А якщо їх можна подивитись всією родиною – то це особлива приємність. Пропонуємо вам надзвичайно корисну підбірку таких серіалів від письменниці, правозахисниці, журналістки, авторки книг «Я і Конституція», «Усміхаки» Лариса Денисенко.
 
«Напередодні Дня Конституції, хочу поговорити про серіали, що їх можна дивитися з дітьми і підлітками, вони цікаві, дискусійні і сприяють відвертим розмовам та встановленню довіри між дітьми та дорослими», – говорить Лариса Денисенко.
 
Серіал «Ляпас»

Дозволить проговорити тему «нестерпних» дітей і насилля, яке може чи не може дозволити собі доросла людина, навіть якщо це насильство – лише у вигляді одного ляпасу. В серіалі проговорюються теми материнства та батьківства, домашнього насильства, соціальної зневаги.
 
 
Серіал «Брудні гроші»

Розповідає про те, що може очікувати дитину в сфері розважальної індустрії. Як може починатися сексуальне насильство? Як можна допомогти розвивати і проявляти талант та захищати особистий простір дитини, її тіло, її гідність. Як не просто за все це боротися і як важливо підтримувати свою дитину та бути відвертими одне з одним.
 
 
Серіал «Додому засвітла»

Розповідає про те, як важливо підтримувати дитину у вірі в свої таланти, бажанні змінити світ, допомагати розвивати в собі професіоналку і не зважати на те, що хтось говорить, що ти замала так чинити і так думати. Головна героїня – дівчинка, що мріє бути журналісткою – розслідувачкою, прототипом героїні є реальна американка.
 
 
Серіал «Коли вони нас побачать»

Підіймає питання расизму, упереджень, помилки судової системи. Це реальна історія про афроамериканських підлітків, яких звинувачували у жорстокому зґвалтуванні і вбивстві, яке вони не чинили. Вони вийшли з увязнення, де зазнали тортур. Як може помилятися судова система в упередженому суспільстві, яким може бути расизм – всі ці теми підіймаються у  серіалі.
 
 
Серіал «Полювання»

Австралійський серіал підіймає питання сексизму, порушення приватних кордонів, сексуального насильства очима дівчат та хлопців на прикладі шкільних історій.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage