Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Харлан Ганна
ТОП-5 новинок Старого Лева від українських авторів
Попереду ще трішки спекотного літа. І провести їх варто так, щоб спогади про теплий серпень зігрівали холодними осінніми вечорами. Радимо обов'язково присвятити час подорожам до захопливих книг. У пригоді стануть прозові новинки українських авторів від «Видавництва Старого Лева» на будь-який смак.
 
«Тіні» Марічки Крижанівської
 
Про повість «Тіні забутих предків» Михайла Коцюбинського та однойменний фільм Сергія Параджанова знає кожен школяр  – і сучасний, і колишній. А тепер уявіть, що легендарні герої існували насправді. З легкої руки львівської журналістки Марічки Крижанівської історія кохання карпатських Ромео та Джульєтти отримала несподіване продовження в наші дні.
 
«Тіні» гармонійно поєднують кілька часових і просторових площин. Сполучною ланкою між стародавніми часами та сучасністю виступають 60-ті роки ХХ століття, коли Сергій Параджанов працював над екранізацією повісті Михайла Коцюбинського. А елементи гостросюжетного детективу роблять книгу ідеальним варіантом для читання під час відпустки.
 
«Готель «Велика Пруссія» Богдана Коломійчука
 
Від світу прадавньої гуцульської магії переходимо до Лемберга, Берліна та Позена зразка 1905 року. Офіційно в той час Німецька та Російська імперія підтримували дружні відносини, проте в повітрі вже почала витати загроза Першої світової війни. Водночас підступні російські шпигуни не гаяли часу даремно.
 
Серія жорстоких вбивств змусила пруських підприємців і чиновників об'єднати зусилля з босом позенської мафії Удо Вінкелем. Проте, як виявилося згодом, «угода з дияволом» не є запорукою миру та спокою. Цього разу львівському комісару Адаму Вістовичу доведеться не лише розплутувати клубок із загадкових злочинів та рятувати колишню дружину. За збігом обставин найкращий слідчий Галичини опиниться в самісінькому центрі міжнародної шпигунської змови.
 
Карколомні пригоди «галицького Мегре» не залишать байдужим жодного поціновувача ретро-детективів. «Готель «Велика Пруссія» вирізняється майстерно закрученою інтригою, динамічним сюжетом та несподіваною розв'язкою. Тому й не дивно, що роман тримає в напрузі до останньої сторінки.
 
Червоні хащі обкладинка
Тираж закінчився
 
«Червоні хащі», Фоззі
 
«Червоні хащі» – щемка й меланхолійна історія про переосмислення сенсу життя. Ця книга призначена для глибокого, вдумливого читання. У геріатричному пансіонаті, розташованому в лісі неподалік Черкас, доживають віку старі люди.
 
Саме в цьому Богом забутому місці доля зводить Богдана Васильовича Ковтуна з такими собі мушкетерами – Йосипом Стареньким, Журбою та Рибою. Інтелігентному чоловікові складно адаптуватися до нових умов та знайти спільну мову з іншими мешканцями будинку. Він згадує прожиті роки, померлу дружину, сина, який емігрував до Ізраїля.
 
Здавалося б, Богдану Васильовичу та іншим героям цієї книги не залишається нічого іншого, як безцільно збувати день за днем в очікуванні смерті. Але в Червоних Хащах кожен з них розпочинає нове життя, сповнене несправедливості та взаємопідтримки, жорстокості й людяності.
 
«Франческа. Володарка офіцерського жетона» Доржа Бату
 
Минулого року про «Франческу. Повелительку траєкторій» не говорив хіба що лінивий. Збірка дотепних і повчальних історій від колишнього журналіста, а тепер оператора корекції траєкторій Центру керування польотами NASA Доржа Бату (справжнє ім'я – Андрій Васильєв) припала до душі багатьом українським читачам.
 
Продовження неймовірних пригод сицилійки Франчески – геніального математика та ходячої катастрофи – вийшло напередодні цьогорічного Книжкового Арсеналу. Друга «Франческа» вдвічі більша за обсягом, отже на персонажів чекають удвічі більше кумедних ситуацій, гумору та серйозних випробувань.
 
Попри простий стиль викладу, автор торкається складних питань, як-от співвідношення нації та національності, гендерна рівність, інклюзивність, стосунки між батьками й дітьми.  «Франческа. Володарка офіцерського жетона» – легка, але не легковажна книга, яка розповідає про важливі речі з гумором.
 
«Фелікс Австрія» Софії Андрухович
 
Ця книга не є новинкою у звичному розумінні цього слова, адже вперше її було видано ще 2014 року. Роман став бестселером в Україні, його відзначили престижними літературними нагородами, а також переклали німецькою, французькою, польською, угорською та хорватською мовами.
 
У центрі сюжету – Станіславів (теперішній Івано-Франківськ) епохи «щасливої Австрії» початку ХХ століття. Колоритне місто стало тлом для розгортання драматичної історії взаємовідносин Стефи та Аделі. Який химерний зв'язок поєднує цих жінок і чому їхні долі переплелися настільки міцно, читач дізнається завдяки одкровенням Стефи.
 
Екранізація роману «Фелікс Австрія» з'явиться на великих екранах наступного року. Відомо, що фільм вийде в прокат під назвою «Віддана». З цієї нагоди «Видавництво Старого Лева» порадувало читачів оновленим виданням, прикрашеним «фільмовою» обкладинкою. Тож тепер шанувальники сучасної української літератури, які пропустили повз свою увагу вихід першого видання, мають чудову можливість приєднатися до когорти читачів цієї незвичайної книги.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage