Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Топ-10 серіалів, які варто подивитися книголюбам
Зима наближається, і попереду в кожного з нас багато довгих холодних вечорів, коли захочеться загорнутися у теплу ковдру, смакувати запашним чаєм і насолоджуватися улюбленими книгами чи фільмами. Аби урізноманітнити ваше дозвілля, Старий Лев зібрав кілька яскравих серіалів, знятих за мотивами відомих книг. Одні з них уже давно полюбилися тисячам фанатів у всьому світі, інші ж лише нещодавно вийшли на телеекрани.
 
Чільна світлина – кадр з серіалу «Нічний адміністратор»
 
Розпочнемо з романтики. Роман «Коханець леді Чаттерлей» Девіда Герберта Лоуренса давно став класикою світової літератури. Це книга, яка піднімає низку проблем – фізичних й психологічних стосунків між жінкою і чоловіком, жіночої чуттєвості, соціальної нерівності тощо, – стала основою для низки адаптацій. Наприклад, однойменний серіал від ВВС 1993 року з Джоел Річардсон («Частини тіла», «Тюдори») та Шоном Біном («Володар перснів», «Гра престолів») у головних ролях. Найсвіжіша адаптація теж належить ВВС. У ній головні ролі дісталися Голлідей Ґрейнджер («Борджіа», «Великі сподівання») і Річарду Меддену («Попелюшка», «Клондайк», «Гра престолів»).
 
 
У червні 2015-го стартував показ серіалу «Джонатан Стрендж та Містер Норрелл», знятого за мотивами роману британської письменниці Сюзанни Кларк. Перед глядачами постає альтернативна історія Англії ХІХ століття у період  Наполеонівських воєн, тут поєднана фантастика та реальні події. Головних героїв зіграли Едді Марсан («Шерлок Холмс», «Джек – вбивця велетнів», «Багно») та Берті Карвел («Шерлок», «Знедолені»).
 

 
«Нічний адміністратор» – таку назву отримав не лише блискучий шпигунський роман Джона ле Карре, а й британо-американський міні-серіал, знятий за мотивами книги. Тут ви побачите маніпуляції та шпигунство, торгівлю зброєю та наркотиками, відмивання грошей та реалії британської розвідки, – усе, що триматиме вашу увагу до кінця історії. А чудові актори, виконавці головних ролей Том Гіддлстон та Г'ю Лорі, – це ще один привід переглянути кілька епізодів.
 

 
Фільм від ВВС One, знятий за мотивами творів Артура Конан Дойла, став одним з найпопулярніших серіалів сучасності, то ж не згадати його ми не можемо ;) Ви ще не бачили? Тоді неодмінно перегляньте історію про епатажного, неврівноваженого, геніального та харизматичного «Шерлока» у виконанні Бенедикта Камбербетча («Гра в імітацію», «Доктор Стрендж»). Не менш блискучо із роллю доктора Ватсона справився Мартін Фрімен («Гоббіт», «Автостопом по галактиці»). До речі, прем'єра п’ятого сезону запланована на початок наступного року.
 

 
А якщо вам подобаються фільми жахів, то радимо звернути увагу на британо-американський серіал під назвою «Страшні казки». Тут ви побачите багатьох персонажів літературного світу: і Доріана Грея з твору Оскара Вайльда, і Франкенштейна Мері Шеллі, і графа Дракулу Брема Стокера та багато інших.
 

 
Також для любителів жахастиків є чудові новини: влітку відбулась прем`єра телеадаптації роману Стівена Кінга «Туман». У центрі сюжету – жителі невеличкого американського містечка, одного дня огорнутого надприродним туманом, в якому гинуть люди. Тим, кому вдалося вижити, доведеться боротися за своє життя усіма силами.
 

 
Звісно, не обійдеться у нашій добірці і без чи не найвідомішого сьогодні літературного серіалу – «Гра престолів», знятого за циклом «Після льоду й полум`я» Джорджа Мартіна. Серіал переносить глядачів на вигадану землю, поділену на сім королівств. Як і книги, телеадаптація сповнена інтриг, війн, зрад, вбивств… А в центрі сюжету – боротьба за владу, а врешті просто за життя, між кількома родинами – Старками, Ланістерами, Таргарієнами та іншими.
 
 
 
На початку 2017 року на телеекранах презентували «Серію нещасть Лемоні Снікета» – екранізацію циклу книг для дітей, написаного письменником Деніелом Хендлером, відомим під псевдонімом Лемоні Снікет. Історія розповідає про трьох сиріток – Віолет, Клауса та Санні Бодлерів, які після смерті батьків змушені не лише переїжджати з місця на місце у пошуках опікуна, а й боротися за спадок із далеким дядечком, графом Олафом.
 

 
Інша літературна телеадаптація, що вийшла на екрани цьогоріч – «Велика маленька брехня», знята за мотивами однойменної книги австралійської авторки Ліана Моріарті.  У центрі телекартини – троє матусь, які дружать між собою, а їхні діти відвідують одну школу. Життя головних героїв є доволі спокійним та розміреним, допоки одного дня в місті не стається загадкове вбивство… А окрім захопливого сюжету, серіал може похвалитися й зірковим складом акторів. Головні ролі виконують Ніколь Кідман («Золотий компас», «Дружина напрокат», «Падінґтон»), Різ Візерспун («Води слонам», «Отже, війна», «Дика») та Шейлін Вудлі («Дивергент», «Винні зірки»).
 

 
А на завершення розповімо вам про неймовірний анімаційний серіал, який потішить глядачів у 2019 році. А саме – 13-епізодну картину про улюбленців мільйонів дітлахів і дорослих – мумі-тролів Туве Янссон. Наразі відомо, що роль Мумі-троля озвучить актор Терон Еґертон («Kingsman: Таємна служба»), дбайливу Мумі-маму – Розамунд Пайк («Помри, але не зараз», «Гордість і упередження»), а Мумі-тата – Метт Беррі («Айтішники»). 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage