Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
TED. Як книжки можуть відкрити наш розум
Що трапиться, якщо мрія, яку ви плекали з дитинства, не здійсниться? Коли завзята читачка книжок Ліза Бу переїхала з Китаю до США, бо не змогла втілити свою мрію, вона звернулася до книг. Саме вони допомогли їй розкрити власний розум і знайти для себе новий шлях. Про те, як книжки допомогли налаштуватися на нове життя, про магію книг й про свій унікальний підхід до читання Ліза ділиться у своєму ТED-виступі.
 
Ліза Бу народилася і виросла в місті Хунань, Китай. Згодом переїхала до США. Сім років вона працювала у виробництві ток-шоу та менеджеркою із медіа-контенту у «Wisconsin Public Radio». Вона також програмістка, має докторський ступінь із журналістики та ступінь магістра ділового адміністрування в інформаційних системах. Також Ліза закінчила бакалаврат з китайської мови. Багатьом своїм досягненням вона завдячує книжкам.
 
«Я боялась, що до кінця свого життя найкраще, на що я зможу сподіватись – другорядне щастя. Але ж це так несправедливо. Тому я вирішила знайти нове покликання. Ніхто навкруги не може мене навчити? Добре. Я звернулася до книг – вони надихнули мене навчатися за кордоном». Тож Ліза переїхала з до США, де розпочала навчання: і в університеті, і вдома за стосами книжок.
 
 
«Зіштовхнувшись з новою культурою, я привчила себе до порівняльного читання… Порівняння і контраст дає вченим змогу краще зрозуміти тему. Я подумала собі: якщо порівняльне читання допомагає в науці, то чому б не спробувати його у щоденному житті? Так я почала читати книжки парами…».
 
Ліза порівнювала книжки про одних і тих же людей з погляду різних авторів, видання одного жанру чи тематичного напрямку, врешті історії, що розкривали однакову проблему по-різному. «До прикладу, і Христос, і Будда пройшли через три спокуси. Для Христа ці спокуси: економічна, політична і духовна. Для Будди усі спокуси психологічні: хтивість, страх і суспільний обов'язок. Це цікаво».
 
«Книги відчинили мені чарівну браму для зв'язку з людьми минулого і теперішнього. Я знаю, що більше ніколи не буду самотньою чи безпомічною. Саме завдяки книгам я сьогодні тут, щаслива, знову маю життєву мету і ясний погляд на життя. Тож нехай книжки завжди будуть з вами».
 
Переклад українською – Anna Shkrebtii.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage