Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

TED
TED. «Школа має виховувати, а не вбивати креативність»
Ми уявлення не маємо про те, яким буде наш світ через 5 років. Але маємо підготувати наших дітей до життя, яким воно буде через 20-30 років. Чи здатна на це наша система освіти? Як вона відбирає в людей їхні творчі здібності та що з цим робити? Своєю точкою зору ділиться Кен Робінсон під час конференції TED. 
 
Кен Робінсон (Ken Robinson) – талановитий лектор, фахівець у галузі освіти, дослідник можливостей творчого розвитку та новаторського мислення. Його виступ під час конференції TED про те, як школа вбиває креативність, переглянули більше 31 мільйона людей по всьому світу. 
 
Що ж такого розповів нам Кен Робінсон? До сучасної системи освіти він має багато питань, і одне з них – чому  мистецтво займає нижчу сходинку в ієрархії предметів фактично у всіх країнах? Чому математика важливіша за танці? Робінсон вважає, що наша освіта направлена на наповнення голів, на виховання професури, а все інше тіло використовується тільки як прилад для носіння голів:)
 
«Креативність зараз важлива в освіті не менш, ніж грамотність, і ми маємо надати їй такий саме статус». 
Чому сучасна система освіти, побудована для обслуговування індустріального світу, зайшла в глухий кут? Що таке академічна інфляція? Що робити з системою освіти, яка позбавляє нас оригінальності та індивідуальності? 
 
«Наша система освіти підривала ресурси нашого мозку, так само, як ми спустошуємо ресурси Землі: задля задоволення попиту. І в майбутньому це вже не буде працювати. Ми маємо переосмислити основні принципи, на яких виховуємо дітей. Є одна чудова цитата з Йонаса Салка, він сказав: «Якщо всі комахи раптом зникнуть с Землі, за 50 років життя на Землі скінчиться. Якщо зникне все людство, за 50 років інші форми життя будуть квітнути». І він має рацію».
 
Український переклад – Тетяна Мулкіджанова. 
 
Вчилась в Маріупольському гуманітарному університеті (спеціальність — англійська та новогрецька). Була в команді організаторів та вела перший TEDxKyiv. Куратор лекцій на сніданок Idea Breakfast. Працює в музичній сфері, зараз — в музичному сервісі Zvooq. Пише де вдається, а також на Medium.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage