Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
TED. Чого дорослі можуть навчитись у дітей
Дитинство – швидкоплинний, але найяскравіший етап життя людини. Здається, лише вчора тішилися метеликам та виліплювали різноманітні фігурки з піску, а сьогодні вже відпрацьовуємо 8-годинний робочий день і занадто серйозні для того, щоб знаходити радість у кожній дрібничці. Дорослі завжди вважають себе правими, забуваючи, що і вони колись були малими. Та інколи діти  знають більше, ніж дорослі.
 
Принаймні такої думки дотримується Адорі Світак -  12-річна дівчинка, яка вже написала добрий десяток оповідань і з семи років веде власний блог. Вона виступає у різних куточках США із закликом підтримувати й заохочувати грамотність як дітей, так і дорослих. 
 
Адора Світак переконана, що світу потрібне «дитяче мислення»: сміливі ідеї, шалена креативність, і, особливо, оптимізм. І дорослі можуть навчитися цього у дітей, які часто бувають дуже рішучими і теж здатні на грандіозні вчинки.
 
«Анна Франк доторкнулася до мільйонів сердець своєю зворушливою розповіддю про Голокост, Рубі Бріджес допомогла припинити сегрегацію у Сполучених Штатах, і зовсім нещодавно Чарлі Сімпсон допоміг зібрати 120 тисяч фунтів для Гаїті на своєму маленькому велосипеді»,  - наводить приклад Адора. 
 
Дівчинка вважає, що саме діти – рушій майбутнього:  «Дорослі та колеги по TED, вам слід прислухатися до дітей, вчитися у них, довіряти нам і очікувати від нас більшого. Вам потрібно прислухатися сьогодні, тому що ми – лідери завтрашнього дня, а це означає, що ми дбатимемо про вас, коли ви станете старими та немічними. Та ні, жартую. Ні, дійсно, ми будемо наступним поколінням, тими, хто просуватиме світ вперед».
 
 
Український переклад – Юрій Гладун 
 
Навчався у Львівському національному університеті імені Івана Франка на факультеті іноземних мов (кафедра англійської філології). Працював адміністратором, викладачем та перекладачем англійської і німецької мов у Студії іноземних мов, м. Тернопіль. З квітня 2014 року працює у сфері ЗМІ (інтернет-портал новин myinforms.com). Захоплюється іноземними мовами, перекладом, літературою, спортом, музикою, подорожами.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage