Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Харлан Ганна
Таємниці, вбивства та зникнення: заплутані історії для відпустки
Літо триває! А це означає, що ще є час спланувати відпочинок. Неважливо, куди ви вирушаєте – на море, в гори чи хоча б за місто на вихідні, – обов’язково візьміть із собою книжку. Зібрали для вас добірку заплутаних історій, які дозволять не лише абстрагуватись від щоденних турбот, а й допоможуть тримати мозок в тонусі.
 
«Ідеальна незнайомка», Меґан Міранда
 
Коли життя летить шкереберть, поїхати якнайдалі, щоб почати все спочатку, здається чи не найкращим варіантом. Кар’єра відомої в минулому журналістки Лії Стівенс зазнала краху, тож вона радо погоджується на пропозицію давньої подруги Еммі разом переїхати з Бостона до Пенсильванії.
 
Оселившись у невеликому містечку, Лія влаштовується вчителькою у звичайну школу та намагається зібрати себе до купи. Однак коли на озері неподалік будинку, в якому мешкають подруги, знаходять закривавлену жінку, схожу на Лію, весь її позірний спокій сходить нанівець. Того самого дня Еммі безслідно зникає. У відповідь на питання про дівчину місцеві жителі лише розводять руками, адже ніхто з них ніколи не бачив Еммі на власні очі. Тому Лії, яка опинилась сам на сам зі своїми проблемами, не залишається нічого іншого, як спробувати самотужки знайти подругу, що, здається, мала дуже багато скелетів у шафі:
 
«… стільки різних історій, що я почала сумніватися, чи сама Еммі усвідомлює, хто вона. Чи вона не більше, ніж історія з прогалинами, які залишила заповнювати нам? Ніколи не розповідаючи про себе правди, яку я мусила додумувати сама. Звертаючись до чогось життєво важливого всередині мене – прагнення знайти рідну душу, яка була б сильною, яка б із усім упоралася. Я створила її образ за власною подобою».
 
Утім, і самій Лії є що приховувати. Фатальна помилка, яка коштувала дівчині ділової репутації, дотепер не дає їй спокою. Колишній журналістці доведеться шукати відповіді на багато запитань, щоб зрозуміти, наскільки реальною є Еммі. А може, вона лише витвір уяви Лії? Вигадана особа, зникнення якої ніхто не помітив, бо насправді її ніколи не існувало? Чи ідеальна незнайомка, якій вдалося пошити в дурні всіх навколо? Розгадка криється на останніх сторінках цього захопливого психологічного трилера.
 
 
 «Сім смертей Евелін Гардкасл», Стюарт Тертон
 
Дебютний роман Стюарта Тертона цілком справедливо називають неймовірним поєднанням Агати Крісті, «Квантового стрибка» та «Дня бабака». Антураж цієї захопливої історії справді нагадує твори «золотої доби англійського детективу», натомість сюжет є не чим іншим як запаморочливим квестом, що здатний збити з пантелику навіть найуважніших читачів.
 
Бал-маскарад у Блекгіт-гаусі припав на дев’ятнадцяту річницю загибелі одного із синів лорда Гардкасла. Більшість гостей, запрошених до маєтку на це свято, були безпосередніми свідками минулої трагедії. Однак тепер має загинути донька господарів Евелін. За офіційною версією, вона здійснить самогубство.
 
 
Головний герой цієї історії, Ейден Бішоп, має всього один день, щоб запобігти вбивству дівчини. Чоловік, який не пам’ятає свого минулого, приречений раз за разом проживати одні й ті самі події у восьми різних подобах, аж поки йому не вдасться знайти справжнього вбивцю Евелін Гардкасл:
 
«Так багато споминів і таємниць, такий нестерпний тягар… Кожне життя важить так багато… Як людям удається пережити бодай одне?»
 
Якщо Ейдену вдасться розгадати таємницю загибелі Евелін, Моровий Лікар визволить його справжню свідомість з цієї часової петлі. Однак зробити це буде надзвичайно складно, адже на його подоби полює кровожерливий Лакей. Тому з кожним разом у чоловіка залишається все менше шансів розкрити злочин. Крім того, йому заважають суперники, які також хочуть стати вільними. «Кожне завтра – це подарунок».
 
Але як до нього дістатися?
 
«Я бачу, вас цікавить пітьма», Ілларіон Павлюк
 
Я бачу, вас цікавить пітьма обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
126 грн
У КОШИК Icon
Навряд чи хтось з власної волі захоче поїхати до селища Буськів Сад. Не став винятком і кримінальний психолог Андрій Гайстер, за плечима якого травматичний досвід військової служби в Афганістані та в добровольчому батальйоні на Сході України. Чоловік ніяк не може звикнути до мирного життя. Намагаючись подолати власних внутрішніх демонів, він випадково знаходить вдома теку з матеріалами у справі про серійні вбивства та зникнення шестирічної дівчинки. А ще дивніше те, що разом із копіями експертиз і протоколів, показаннями свідків і світлинами жертв у теці опинилась роздруківка електронного квитка на найближчий потяг в напрямку поселення з дивною назвою.
 
 
Пручаючись до останнього, Андрій все ж вирушає в Буськів Сад, щоб відшукати зниклу дівчинку та викрити серійного маніяка. Однак місцеві жителі воліють не помічати, що в їхньому селищі кояться страшні речі, а про маленьку дитину, яка пішла з дому й не повернулась, взагалі ніхто не може згадати. Схоже, що життя в поселенні, на головній площі якого сяє величезна ілюмінація «Я [сердечко] БУСЬКІВ _АД», повністю відповідає цьому красномовному напису:
 
 
«Хочете, назвіть це бюрократією. Зрештою, де ж вона ще має бути, як не в пеклі. І, якщо вас цікавить пітьма, то чи випадає вам дивуватися!».
 
«Я бачу, вас цікавить пітьма» Ілларіона Павлюка – той випадок, коли психологічний трилер поєднується з потужними містичною та філософськими складовими, що перетворює читання цього багатожанрового роману на справжнє задоволення.
 
 «Правда про справу Гаррі Квеберта», Жоель Діккер
 
Молодий письменник Маркус Гольдман страждає від творчої кризи. Дебютний роман приніс йому славу, мільйонні гонорари, а також страх чистого аркуша, бо відтепер він прагне писати лише шедеври, щоб не розчарувати американських читачів. Дедлайн здачі рукопису нової книжки невпинно наближається, а Маркус не має що запропонувати видавцеві.
 
 
У пошуках натхнення Гольдман вирушає з Нью-Йорка до Аврори – невеликого містечка в штаті Н’ю-Гемпшир. Там в будинку на березі океану мешкає його давній друг і наставник, живий класик американської літератури Гаррі Квеберт. Колись він прославився завдяки роману «Початки зла». Проте невдовзі виявляється, що Гаррі Квеберт вскочив у набагато страшнішу халепу, ніж творча криза. На подвір’ї його будинку знайдено останки Ноли Келерган – 15-річної дівчинки, яка безслідно зникла 33 роки тому. До того ж Гаррі напередодні зізнається, що був у неї закоханий:
 
«Кохання – річ складна. Ох і складна. Найдивовижніше і водночас найгірше, що може статися з вами. Колись ви самі це збагнете. Кохання може завдати вам великого болю. Тому не треба боятись падати, а тим паче закохуватися, бо кохання – це чудово, але як усі чудеса, воно сліпить, і у вас болять очі. Ось чому потім часто плачуть».
 
Маркус не може повірити в те, що чоловік, яким він беззастережно захоплювався, виявився холоднокровним вбивцею. Тому він вирішує провести власне розслідування, щоб повернути добре ім’я своєму наставнику, а заодно й написати книгу, в якій розкаже всьому світові правду про справу Гаррі Квеберта.
 
До речі, цей бестселер не лише отримав кілька престижних літературних нагород, а й був екранізований. Тож читачі «Правди про справу Гаррі Квеберта» мають нагоду порівняти першоджерело із серіальною адаптацією та самостійно обрати, що краще: книга чи серіал, знятий на її основі?
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage